www.car.cz
 

Michal Filla ze Šrámkova týmu poprvé na Hungaroringu
     3.6.2005 11:01 - Mercurex


Závod na maďarském okruhu byl sice už druhým podnikem letošního mistrovství Evropy, Michal Filla však startoval poprvé, a to kvůli zlomenině malíčku, kterou si způsobil pádem v dubnu při volném testování rovněž na Hungaroringu.  Sádru mu přitom lékaři sundali teprve týden před odjezdem na Hungaroring. Vedle Filly startoval výjimečně za tým Šrámek racing promotion jako dvojka také sedmnáctiletý Slovák Jaroslav Černý, který měl zkušenosti s kubaturou 250 už z předchozích let.

 

Oba jezdci trénovali na trati už od čtvrtka. V pátek se vyskytl drobný problém na Michalově stroji, prasklou brzdovou pumpu však týmový mechanik, jímž byl pro tento závod Petr Šafránek, dokázal vyřešit. V sobotní dopolední kvalifikaci skončil Michal Filla šestý, odpoledne pak ale klesl na desátou příčku a z té také startoval do závodu. Jaro Černý dopoledne obsadil 16. místo a odpoledne jednu pozici ztratil.  Po startu se Michal pohyboval mezi devětadvaceti jezdci okolo dvanácté pozice, postupně se však zlepšoval a do cíle dojel na konečném sedmém místě, za což získal devět bodů. Týmová dvojka Jaroslav Černý startoval ze sedmnácté pozice, ale probojoval se až na třinácté místo, které mu přineslo tři body.

 

„Jsem s průběhem závodu spokojen, získali jsme první evropské body a to i přes sotva vyléčené Michalovo zranění i obrovskou náročnost závodu, způsobenou tropickými teplotami na okruhu,“ řekl manažer Jiří Šrámek. Další závod čeká tým v červnu v chorvatské Rijece.


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose