www.car.cz
 

Tuning party nabídne divákům přes sedm tisíce upravených automobilů
     15.6.2005 00:40 - tisková zpráva


 

Matador Tuning party nabídne divákům přes sedm tisíce upravených automobilů

 

     Po čtvrté se na hradeckém letišti ve dnech 24. až 26. června 2005 setkají motoristé a nadšenci, kteří se věnují úpravám svých automobilů a motocyklů. Akce Matador Tuning party 2005 nabídne účastníkům závody ve sprintu na 400 metrů a dalších disciplínách, připravené jsou také ukázky a vystoupení profesionálů, například se speciálně upraveným VW Polo se představí Luporacing z Francie. Organizátoři předpokládají, že na letišti bude k vidění přes sedm tisíc naleštěných automobilů majitelů z Čech, Slovenska, Polska, Německa, Rakouska a dalších evropských zemí. Loňského ročníku této největší akce svého druhu v celé České republice se zúčastnilo na třicet tisíc fanoušků tuningu.

 

     Brány hradeckého letiště se otevřou pro majitele automobilů již v pátek 24. června ve 12:00 hodin, hlavní program odstartuje v sobotu 25. června v 9:00 hodin ráno. Během dne budou připraveny soutěže ve sprintu, porota bude vybírat nejlépe upravený automobil či nejhlasitější zvukovou aparatury umístěnou ve vozidle. Pod záštitou časopisu Motoráj se uskuteční soutěž Motoráj stavba 2005, která má návštěvníkům akce nabídnout pohled na možnosti tuningu motocyklů.

 

 Milovníci strojů na dvou kolech budou mít na letišti šanci sledovat závody motodragsterů.Výsledky všech soutěží budou vyhlášeny v sobotu po 18:00 hodině.

 

     Během sobotního programu budou mít diváci možnost shlédnout motocrossovou show Petra Kuchaře, show Mirka Liského, exhibici kaskadérů ze skupiny Stunts Petra Hnědkovského, na dráze letiště se představí i závodní speciály Lucchini P3 GMS či truck Tatra teamu Stanislava Matějovského. Zřejmě největším tahákem však bude vystoupení francouzského Luporacing teamu se speciálně upraveným automobilem VW Polo. "Show plná pyroefektů a gumování pneumatikami bude jedinečným zážitkem, osm set kilogramů těžký automobil totiž pohánějí dva motory ze Suzuki GSRX 1100, což vozidlu dává neskutečné možnosti," řekl jeden z organizátorů akce Radek Bervid.

 

 Celodenní maraton motoristických zážitků zakončí koncert zpěvačky Lenky Dusilové.

      Kromě soutěží a exhibičních vystoupení připravili organizátoři do areálu letiště další atrakce, například školu smyku, jízdu na motokárách či jízdu na terénních čtyřkolkách. Své produkty představí na ploše na osm desítek výrobců a prodejců potřeb pro úpravu automobilů. Novinkou bude také účast expertů z EMERGENCY sdružení profesních zdravotníků o.s., kteří budou po celou dobu Matador Tuning party na svém stanovišti informovat zájemce o první pomoci při dopravních nehodách, kterých v České republice bohužel neustále přibývá.

 

Připraveny budou konzultace s odborníky, instruktážní panely, počítačové prezentace či přístroje a pomůcky používané při zásazích zdravotníků. "Věříme, že touto aktivitou alespoň trochu přispějeme k lepší informovanosti především mladých motoristů o první pomoci," řekl Bervid. Organizátoři upozorňují řidiče, kteří přijedou na hradecké letiště na povinnost dodržovat pravidla, například v areálu bude nutné dodržovat kromě vymezených prostor rychlost 15 kilometrů v hodině, kdo pokyny pořadatelů poruší, bude z areálu vykázán.

 

Více informací o akci a snímky a videa z předchozích ročníků je možné najít na internetových stránkách akce www.tuningparty.cz

 

 

 


 
 
Fotogalerie:   Zákulisí DTM Brno 2005 od Jirky Navrkala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose