www.car.cz
 

Citroën Sport k přehodnocení strategie pro zbývající podniky letošní sezóny
     15.6.2005 07:36 - tisková zpráva


DRUHÁ ŠANCE PRO FRANCOIS DUVALA

Paříž, 14.června 2005 - Nepříjemnosti, které potkaly, zvláště při Kyperské rallye, posádku Duval – Prévot a oznámení Stéphana Prévota, že již nechce být spolujezdcem François Duvala, přivedly stáj Citroën Sport k přehodnocení strategie pro zbývající podniky letošní sezóny.

Úspěšné vystoupení Carlose Sainze a Marca Martiho v roli oficiální posádky naší značky při Turecké rallye a poslední souhlas Carlose na stejnou účast ještě v Řecké rallye umožnily naší stáji získat čas a promyslet důkladně další kroky pro zbytek seriálu MS.

Bylo rozhodnuto, že počínaje Rallye Argentina se druhým oficiálním pilotem značky stane opět François Duval a role spolujezdce se ujme Sven Smeets.

Toto rozhodnutí je výsledkem seriózních jednání, která spolu v poslední době Guy Fréquelin, ředitel Citroën Sport a mladý belgický pilot vedli.

«K slabým výsledkům této posádky, které trvají již od počátku letošního seriálu MS, se ještě přidalo Stéphanovo oznámení o zastavení veškeré spolupráce s François. V takové situaci jsem neměl jinou možnost, než stáhnout François Duvala pro podniky v Turecku a Řecku z MS a získat tak čas na analyzování tohoto stavu a nalezení nejlepšího možného řešení pro zbytek sezóny» vysvětluje Guy Fréquelin a zároveň dodává :


«Zjevné neshody uvnitř této posádky, které se projevovaly již od počátku letošního seriálu a jež vyvrcholily právě na Kyperské rallye, měly jistě svůj podíl na výkonech obou mužů. Dnes se musíme soustředit na to, aby se François vrátil na trať, myslím si stále, že je to mladý pilot, který má budoucnost.

Nicméně tento návrat je zároveň třeba chápat jako jeho šanci, aby již proměnil příležitost a splnil tak úkol, který mu byl dán, tzn. dojíždět do cíle a přinášet body do Poháru konstruktérů. To je cíl, který jsem mu vytkl, on ho přijal a já mu věřím, že ho společně dosáhneme.

 


 


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose