www.car.cz
 

Smolné Pece u Nejdku viděly evropský trucktrial
     15.6.2005 07:41 - tisková zpráva


 

Jediný podnik evropského poháru 2005 v České republice

EUROPA Truck Trial 2005.

Smolné Pece u Nejdku 11. – 12.6.2005

 

Extrémní závody nákladních vozidel v terénu se českým fanouškům představily tentokrát v rámci evropského poháru EUROPA Truck Trial 2005.

Smolné Pece u Nejdku přivítaly 41 posádek z celé Evropy a samozřejmě také z České republiky. Na pomyslné startovní čáře stanuly sériově vyráběné nákladní vozy světových značek, jako např. Mercedes, MAN, DAF, Tatra, Praga, Avia, ale také Truck Trialové speciály Ural, Tatra nebo Zil s řiditelnou zadní nápravou a dokonce speciálním systémem brzd, který dovolí zabrzdit jen jednu stranu určité nápravy.

 

Mezi čtyřnápravovými sériově vyráběnými vozy v kategorii S5 jsme měli jedno želízko v ohni. Rostislav Drahokoupil a Vladimír Krčil si minulý rok odvezli z Evropy celkově třetí místo a letos se jim zatím vede velmi dobře. Nestává se často, aby v Truck Trialu měli dvě posádky stejný počet bodů, ale když už se tak stalo právě české posádce, jsme rádi, že právě na postu nejvyšším, kde se vedle české Tatry 813 8x8 kolos probojoval i německý vůz startovního čísla 503.

 

V kategorii S4  nebylo ani jedno české auto a tak jsme jen sledovali šestikolové vozy značek Zil, Mercedes, Steir a Faun, které na českém šampionátu nemáme možnost vidět.

 

Naopak v nejvíce obsazené skupině S3 jsme měli z 13ti posádek 5. Bezesporu o největší show pro diváky se postaraly posádky Karla Křivky a Karla Voráčka s náklaďáky značek Tatra 813 a Liaz 111.800. Bohužel pro jejich exhibiční jízdy neměli komisaři pochopení a tak byli diskvalifikováni. Další české posádky se umístili následovně: Pavel Vrbický s Tatrou 815 byl 10. Václav Kresta na Tatře 148 obsadil deváté místo a Josef Žák s Pragou V3S byl 7.

 

 

Kategorie S2 nabídla českým fanouškům 2 domácí posádky. Pavel Cacák s Pragou UV 80 skončil na 5. místě a úřadující mistři republiky Bohumír Čáp s Radovanem Švandou, kteří se doslova prali o stupně nejvyšší, obsadili jen díky zlomené poloose v poslední sekci závodu místo třetí.

 

Na závěr se podívejme ještě na kategorii nejmenších sériových náklaďáků S1. V té spolu svedlo boj 6 posádek a mezi nimi také nenápadní mistři republiky Václav Kabourek se spolujezdcem Milanem Kočím. Precizní jízdy a hlavně obrovský soulad řidiče s vozem, působí vrásky na čele mnohým evropským závodníkům. Kabourkův Mercedes Unimog 416 vyhrál kategorii S1 s naprostou převahou a pokud mu to vydrží, možná se právě teď díváme na budoucího mistra Evropy.

 

 

 

Další Truck Trialový závod mistrovství České republiky, se jede o víkendu 2. a 3.července v Jihlavě.

 

Více informací na www.trucktrial.cz  a www.europatrucktrial.org

 

 

Josef Melen

Tiskový servis


 
 
Fotogalerie:   Zákulisí DTM Brno 2005 od Jirky Navrkala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose