www.car.cz
 

Rychlost nestačila, Engeho v Texasu zradila technika
     15.6.2005 23:16 - tisková zpráva


Tomáš Enge podal v nočním závodu na Texas Motor Speedway skvělý jezdecký výkon okořeněný nejrychlejším kolem závodu, kvůli problémům s elektronikou však nabral značnou ztrátu a v cíli byl klasifikován 19. Přesto si mohl alespoň připsat první dokončený závod sezony.

Český jezdec podával v Texasu skvělé výkony, po druhém místě ve čtvrteční kvalifikaci byl nejrychlejší v obou pátečních trénincích a v závodu se bez problémů držel ve vedoucí skupince. Ve 46. kole bohužel musel náhle zpomalit a následně odstavit vůz, který musel být do boxů dotažen. Mechanikům se podařilo problém s elektronikou odstranit, Enge se však na trať vrátil se ztrátou šesti kol.

 

Pak už mu nepomohlo ani to, že znovu jel stejným tempem jako vedoucí jezdci a v závěru závodu si připsal i jeho nejrychlejší kolo, když jako jediný jezdec pokořil průměr 216 mil/h na jedno kolo. Z triumfu ve vyrovnaném závodu se radoval Engeho týmový kolega Tomas Scheckter.

 

Tomáš Enge: „V tuto chvíli jsem hodně zklamaný. Měli jsme velký problém s elektronikou a relativně brzo v úvodu závodu jsme nabrali mnohakolovou ztrátu. Ale vím, že máme dobrý vůz, silný motor od Chevroletu a vím, že všechno bude v pořádku. Když jsem se vrátil na trať, dokázal jsem předjíždět jiné jezdce. Když to bylo zapotřebí, mohl jsem předjíždět celou noc. Když to bylo zapotřebí, dokázali jsme jet stejným tempem jako lídři, takže s tím jsem spokojený. Je skvělé, že Tomas dokázal vyhrát závod, je to skvělé pro celý tým."

 

Antonín Charouz, Engeho manažer: „Já jsem s Tomášovým výkonem velmi spokojený a je třeba, aby i lidé při jeho hodnocení vzali do úvahy vývoj závodu a nepodívali se jen na konečné výsledky. Pro Tomáše jsou důležité dvě věci.

 

Jednak letos poprvé dokončil závod a hlavně jel stejně rychle nebo rychleji než špička. To, že nejrychlejší kolo zajel v samém závěru, kdy se pětice jezdců tahala při boji o vítězství o každou tisícinu o něčem svědčí. Porucha elektroniky, kvůli které předtím nabral ztrátu, byla zcela mimo jeho kontrolu."

 

Kompletní výsledky v přiloženém souboru.

 

BPA
 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose