www.car.cz
 

Oficiální otevření automobilky TPCA v Kolíně v Česku
     16.6.2005 21:38 - tisková zpráva


Kolín, Česká republika, 31. května 2005 — Koncern Toyota Peugeot Citroën Automobile (TPCA) dnes oficiálně zahájil provoz v automobilovém závodě v Kolíně, 60 km na východ od Prahy v České republice.

 

Závod TPCA na výrobu automobilů, jehož vlastníky jsou stejným podílem PSA Peugeot Citroën a Toyota Motor Corporation, se poprvé otevřel návštěvníkům. Tento závod vyrábí na společné lince trojici malých vozidel: Citroën C1, Peugeot 107 a Toyotu Aygo. Slavnostní zahájení provozu proběhlo za účasti předsedy vlády Jiřího Paroubka, místopředsedy vlády Martina Jahna, starosty města Kolína Miroslava Kaislera, Jean-Martin Folze, prezidenta PSA Peugeot Citroën, a Fujio Cho, prezidenta Toyoty.

 

Při příležitosti představení těchto kompaktních čtyřmístných, moderních a hospodárných vozů a jako ocenění příspěvku TPCA k hospodářskému rozvoji regionu udělili představitelé města Kolín čestné občanství prezidentu TPCA Masatake Enomotovi a viceprezidentu TPCA Jean-Pierre Chantosselovi. Zástupci TPCA na oplátku předali předsedovi vlády České republiky jako symbol zahájení provozu a přátelských vztahů mezi TPCA a hostitelskou zemí klíče od továrny.

 

Na důkaz své odpovědnosti vůči místní komunitě poskytne TPCA dar ve výši 2 miliony korun českých

(67 000 €) městskému úřadu v Ovčárech na výstavbu sportovního zařízení. Městský úřad Kolín obdrží 8 miliónů korun českých (266 000 €) na vybudování mostu pro pěší, který spojí město s Kmochovým ostrovem. TPCA bude nadále podporovat sociálně ekonomický rozvoj regionu formou příspěvku ve výši 4 milióny korun českých (133 000 €) nadaci Partnerství pro kolínský region. Od roku 2002 už poskytla TPCA kolínskému regionu celkem 26 miliónů Kč (867 000 €).

 

Společný podnik TPCA, který vznikl v březnu roku 2002, vyrábí od 28. února 2005 vozy Citroën C1, Peugeot 107 a Toyota Aygo ve svém závodě v Kolíně. Továrna je výsledkem úspěšné spolupráce, která umožnila spojení znalostí obou výrobců automobilů, pokud jde o koncepci, styl, výrobu a dodavatelské vztahy, spolu s rozvojem podnikatelské etiky, technologií a různých výrobních zvyklostí. Toto partnerství tak umožňuje další rozvoj know-how: PSA Peugeot Citroën přináší znalost evropského kontextu v oblasti malých automobilů a nákupu automobilových součástek; Toyota Motor Corporation naopak poskytuje mistrovství v oblasti vývojových, průmyslových a výrobních fází. Česká republika těží ze své bohaté průmyslové tradice a kvalitního školského systému, dobré týmové práce podpořené příznivým zázemím.

 

TPCA úspěšně završila všechny etapy této spolupráce a splnila své cíle ve stanovené lhůtě.

 

Projekt, který vytvoří 3 000 přímých pracovních míst představuje investici v celkové výši cca 1,3

miliardy € (včetně výdajů na výzkum a vývoj a průmyslovou výstavbu).

 

 

TPCA : základní údaje

 

Název podniku

Toyota Peugeot Citroën Automobile (TPCA)

Umístění

Kolín, Česká republika

Vedení

Masatake Enomoto, prezident

Jean-Pierre Chantossel, viceprezident

Založení

Březen 2002

Výrobní kapacita

Přibližně 300 000 vozů ročně (třísměnný provoz)

Rozloha

124 hektarů

Činnost

Výroba automobilů

(lisování, obrábění, lakování a montáž)

Investice

1,3 miliard € (výdaje na V&V a průmyslovou výstavbu)

Zahájení výroby

28. února 2005

Počet zaměstnanců

asi 3 000 osob (při plné kapacitě)

 

 

 

 

 

 PR


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose