www.car.cz
 

Aral je podle průzkumu nejoblíbenější
     17.6.2005 13:36 - tisková zpráva


Pravidelný prùzkum veřejného mínìní prokázal:

Aral je nejoblíbenější

 

Titul „nejoblíbenější benzinka“ letos, stejně jako v minulých letech, opět získaly čerpací stanice Aral. Aral si dobře vedl i v ostatních parametrech výzkumu veřejného mínění, který nedávno provedla  respektovaná agentura International Business and Research Services (IBRS).

 

 

Praha, 7. června 2005Čerpací stanice Aral v průzkumu označilo jako nejoblíbenější plných 14 % respondentů, což jim vyneslo pomyslnou zlatou medaili v hodnocení preferencí. Aral má své příznivce napříč celým sociálním spektrem. V dotazníku ho jmenovali častěji muži než ženy (šestnáct procent oproti jedenácti), lidé s nejnižšími i nejvyššími čistými měsíčními příjmy a rovněž studenti. Z hlediska věku dotazovaných zvítězil Aral hned ve třech věkových skupinách, a to mezi mladými do 20 let, lidmi v rozmezí 30-39 let a 60-69 let. Druhé a třetí místo pak v průzkumu obsadily se stejným počtem preferencí (12 %) Benzina a Shell.

 

„To, že zákazníci mají síť našich čerpacích stanic nejraději, nás samozřejmě velmi potěšilo,“ říká Martin Durčák, ředitel oddělení čerpacích stanic společnosti Aral ČR, a.s. „Stejně důležité pro nás však je skutečnost, že se lidé stále více učí oceňovat a rozlišovat kvalitu poskytovaných služeb a že pro ně již není jediným faktorem nákupu nejnižší cena pohonných hmot, ale vyžadují i profesionální přístup obsluhy či široký sortiment doplňkového prodeje.“

 

Co je pro zákazníky při návštěvě čerpací stanice nejdůležitější a co tedy významně pozitivně či negativně ovlivňuje vnímání značky jako celku? Podle průzkumu je sice na prvním místě stále cena pohonných hmot (důležitá je pro 86 % lidí), ale hned vzápětí je vyžadována jejich kvalita (84 %). Nezanedbatelným faktorem je celkově dobrá zkušenost s čerpací stanicí a příjemné prostředí. Oproti loňskému roku naopak ztratila na významu hustota sítě čerpacích stanic.

 

Aral rovněž potvrdil loňské druhé pořadí ve spontánní znalosti čerpacích stanic, a snížil tak náskok celkově nejznámější Benziny ze tří procentních bodů na procento jedno. Na čerpací stanice Aral si vzpomnělo plných 51 % respondentů. Bronzovou příčku opět obsadil s 37 % Shell.


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose