www.car.cz
 

Kundrátovi se doma v Krumlově lepila smůla na paty
     17.6.2005 13:41 - tisková zpráva


 S cílem odčinit loňský neúspěch z domácí soutěže nastoupili Pavel Kundrát s Františkem Poláčkem na start 33. SEAT Rallye Český Krumlov.

Již na úvodním testu se však na Škodě Felicii Kit Car 1600 objevil technický problém převodové skříně, když bylo možné řadit jen první čtyři rychlostní stupně. S tímto hendikepem musela posádka týmu Kundrát Motorsport absolvovat celou první etapu soutěže, což znamenalo časy okolo šestého a sedmého místa pořadí třídy A6. V nočním třičtvrtěhodinovém servisu v Českých Budějovicích mechanici převodovku vyměnili a Kundrát s Poláčkem se těšili na sobotu. Po první dni patřilo naší posádce sedmé místo se ztrátou 30,8 sekund na šestého Petra Bryndu a necelé dvě minuty na vedoucího Antonína Tlusťáka.

 

Na úvod druhé etapy čekala na soutěžní posádky dvojice extrémně náročných rychlostních zkoušek Zátoň a Malonty měřící dohromady necelých 45 kilometrů. Pavel Kundrát byl rozhodnut stáhnout ztrátu na Petra Bryndu a poprat se o lepší pozici průběžného pořadí. V Malšíně však začalo jít ztuha řízení a po dojezdu do cíle erzety posádka zjistila, že je prázdná nádrž na servoolej.

 

„U pumpy ve Vyšším Brodě jsme koupili nový olej, dolili ho a objevili, že uniká u tyče řízení. Dlouhou malontskou vložku jsme odjeli bez serva. Mechanici byli připraveni vyměnit celé řízení, což ale bohužel neklaplo. Nebylo v jejich silách to včas zvládnout, a proto jsme se rozhodli v servisu po RZ 8 odevzdat výkaz,“ popsal konec naší posádky spolujezdec František Poláček.

 

 „Byl to očistec, sáhl jsem si na dno! Nebýt těch všech problémů, mohli jsme být nejhůř na čtvrtém místě. Doma prostě nemáme štěstí. Snad příští rok…“ dodal smutně unavený jezdec.

 

Pavel Kacerovský

Kundrát Motorsport


 
 
Fotogalerie:   SEAT Rallye Český Krumlov 2005 od Pavla Kacerovského

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose