www.car.cz
 

Robert Šenkýř obhajuje, ale navíc
     Pavel Jelínek


Brněnský  závodník a loňský mistr Evropy i republiky  v závodech automobilů do vrchu Robert Šenkýř se letos  chystá na  obhajobu svého titulu, ale  navíc se  zřejmě objeví také na okruzích. Kromě toho nadále jedná i o další disciplíně, ale  podrobnosti zatím  tají.

Na  evropských kopcích i na  tuzemských  okruzích  pojede s týmovým  BMW M3, která se budou kvůli rozdílným řádům v obou  disciplínách poměrně výrazně lišit. BMW pro okruhový šampionát bude upraven podle předpisu takzvané volné formule, tudíž by měl být výkonnější než při podzimní premiéře v šestihodinovém závodě Epilog na Masarykově okruhu, kde posádka  ve složení Robert  Šenkýř, soutěžní jezdec Jan Kopecký a okruhový mistr  Octávia cupu Štefan  Rosina byla velmi  blízko k absolutnímu  prvenství ale  nakonec do cíle nedojela.

Na okruzích se s Šenkýřem  ve  voze  objeví dva mladí  závodníci, jejichž jména   Brňan zatím tají. " Vše prozradíme  až na   úvodní tiskové  konferenci před sezónou," říká pouze   Šenkýř.   To platí rovněž o přestupu do další  disciplíny, v níž by se   jezdec chtěl objevit. Mělo by se jednat zřejmě o  okruhový  seriál se zcela jiným  vozem, než je zmiňované BMW M3, a  to zřejmě  v zahraničí..........

Jasné zatím je, že Šenkýř  chce obhajovat  titul ve vrchařském ME a startovat také v okruhové Divizi 4.  Zda bude obhajovat i domácí vrchařský titul, to je nadále otázkou.

Stejně tak je ovšem jasné, že domácí  vrchařská sezóna startuje v závěru  března  na   Masarykově okruhu v Brně, kde se pojede tradičně  v protisměru zdejší závodní dráhy. Podle našich informací se do Brna  chystá velmi  silná konkurence, včetně řady zahraničních jezdců. Všem se zde totiž naskýtá  ideální možnost  k vyzkoušení závodních vozů   i   oprášení závodnických návyků.

Otázkou zůstává, jaké bude  v brzkém termínu  počasí. Dnes v Brně nasněžilo....


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose