www.car.cz
 

ROBERT ŠENKÝŘ pojede v Brně FIA GT se SALEENEM S7
     22.6.2005 00:32 - tisková zpráva


Poprvé v kariéře si Robert Šenkýř vyzkouší atmosféru závodu FIA GT. Jak jsme oznámili na dnešní tiskové konferenci v hotelu International v Brně, bude Robert startovat v americkém týmu Graham Nash Motorsport s vozem Saleen S7 v nejsilnější kategorii GT1. Týmovými partnery Roberta Šenkýře ve voze startovního čísla 8 budou italský jezdec Luca Pirri a britský specialista na vozy GT Ryan Hooker.

 

 S druhým vozem týmu Grahama Nashe (st.číslo 7) budou startovat Paulo Ruberti z Itálie a další český jezdec Jarek Janiš.

 

Je to pro mě jedinečná šance vstoupit do mistrovství FIA GT, využili jsme nabídku týmu Grahama Nasha a během několika dní jsme se domluvili na spolupráci- prozatím pro závod FIA GT v Brně. Po několika sezónách a dvou titulech mistra Evropy v závodech do vrchu jsem se letos vrátil na domácí okruhovou scénu, kde jsem před dvanácti lety začínal svoji závodní kariéru.

 

Po testech s BMW před dvěma týdny na německém Nürburgringu však ve mně uzrálo rozhodnutí, zkusit si atmosféru kvalitní zahraniční série, jakou mistrovství FIA GT bezesporu je.

 

 O mém startu se Saleenem rozhodla i rychlá reakce mých partnerů, hlavním partnerem pro tento závod bude brněnská společnost ALFA HELICOPTER, které za projevenou důvěru a rychlé rozhodnutí velmi děkuji.“, dodává Šenkýř.

 

Tým Grahama Nasha nasazuje již mnoho let vozy do GT mistrovství po celém světě a jeho kvalitu dokazuje i dosavadní průběh letošní sezóny:  Saleen st. číslo 8 v úvodních čtyřech závodech letošního FIA GT vždy dojel do cíle, z toho v Silverstone a  v Magny Course na bodovaných příčkách.

 

Vůz Saleen S7 je osazen osmiválcovým motorem Ford o objemu 6999 ccm a disponuje redukovaným výkonem na hranici 650 koňských sil. Zrychlení z 0-100km/h zvládne za méně než 3,5s.

 

Robert Šenkýř dále dodává:Jsem si vědom toho, že se jedná o velmi silný vůz, v jakém jsem ještě nikdy neseděl. Je to velké americké auto s typicky americkým motorem o maximálním objemu sedmi litrů na pouhých osm válců. V pátek budu mít možnost vyzkoušet si Saleen ve volném tréninku, v sobotních kvalifikacích a nedělním závodě však již musím být maximálně připraven. Doufám, že se mi povede si na Saleen rychle zvyknout, v rámci divize 4 českého okruhového mistrovství budu totiž přesedat i do mého BMW M3 GTR, se kterým pojedu sprintový závod. 

 

 Soupeři týmu Grahama Nasha v nejsilnější třídě GT1 budou tovární vozy Maserati MC12, Ferrari 550 a 575 Maranello, Lamborghini Murcielago, Corvette C5R, Lister Storm a další Saleeny S7 německého týmu Konrad Motorsport. Z jezdeckých hvězd můžeme uvést například Karla Wendlingera, Christophe Bouchuta, Pedra Lamyho, Petera Koxe, Jean Dennis Deletraze, Gabriele Gardela a další.

 

 

 

Tisková zpráva Matador Pneusport Team


 
 
Fotogalerie:   DTM Brno 2005

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose