www.car.cz
 

Roman Kresta už má v Řecku odtrénováno
     23.6.2005 14:02 - tisková zpráva


Pilot továrního týmu BP-Ford WRT Roman Kresta má již všechny rychlostní zkoušky natrénovány. Spolu s Honzou Možným dokončili poslední test těsně po čtvrté hodině a mohli se vrátit do servisní zóny.

„Dnes jsme dotrénovali zbývající testy a všechno šlo v pohodě. Nebylo již mokro a přes den byly teploty okolo 33 °C. Kaluže byly jen v lesích, kde nesvítilo sluníčko. Povrch rychlostních zkoušek je první dva dny velmi podobný, v neděli se pak pojede o něco pomaleji, protože trať je klikatější. Nedělní etapa se podobá těm na Kypru,“ řekl na úvod Kresta.

Jakou zvolíš taktiku a nastavení vozu? „Taktiku budu zítra probírat s Malcomem, proto bych nerad něco říkal předem. V Řecku jsem již třikrát startoval, ale ani jednou jsem podnik nedokončil. Určitě se ale budu snažit jet rychle,“ pokračoval luhačovický jezdec.

„Co se týká nastavení vozu, tak mám již určitou představu, ale hodlám na tom ještě zítra na shakedownu zapracovat. Vyzkouším si také pneumatiky,“ prohlásil Čech.

Roman Kresta na závěr doplnil, že dnes bylo na tiskové konferenci řada českých novinářů a mimo jiné se ptali také na pokračující práce na Focusu WRC 06. „Malcolm Wilson řekl, že motor je již téměř hotový a také se již testuje karoserie. Nový speciál by si měl debut odbýt již na letošní Australské rally. To je asi vše, co o tom prozatím vím,“ dodal Kresta.

Roman Kresta po prvním dni tréninku v Řecku

21.června 2005
Český pilot Roman Kresta odletěl do Řecka již v neděli a dnes absolvoval své první tréninkové jízdy. Ráno měl týmovou poradu, na které probíral plán na následující dny. Ihned poté se vydal na trať společně se svým týmovým kolegou, aby si zaznamenal první kilometry. Opět jako na každé soutěži jezdil společně s Tonim Gardemeisterem.

My jsme českého pilota zastihli na večeři s týmem. „Dávám si špagety a řecký salát. Je to opravdu dobré, ale nášup si nedám. Jsem plný,“ ozvalo se v telefonu.

A jak proběhl let? „Všechno bylo v pohodě. Letěli jsme z Vídně přímo do Athén. Na letišti nás čekal Toni Gardemeister, který přiletěl asi o půl hodiny dříve. Tam jsme již měli přistavený pronajatý vůz, se kterým jsme odjeli do hotelu,“ pokračoval dále Kresta.

Řecká Acropolis rally je známá tím, že jsou tam obrovská vedra, nicméně přes noc údajně pršelo. „Ano, to je pravda. V noci opravdu pršelo, a tak jsme dnes trénovali na blátě. Něco takového nás potkalo i v Turecku. Bylo to docela náročné. Dnes jsme natrénovali celkem pět rychlostních zkoušek a shakedown. Zítra nás čeká zbytek.“

„Z hotelu jsme vyrazili v šest ráno a vrátili se v šest večer. Stejně tak nabité to bude i zítra. Dnes nás ještě po večeři čeká cvičení s fyzioterapeutem, abychom se uvolnili. Budu se těšit opět na zítra,“ dodal na závěr s úsměvem Kresta.

Jen připomeňme, že v Řecku je o hodinu více, než v České republice.

 

Zpracoval: RV FFK


 
 
Fotogalerie:   Kopná 2005 - foto Jiří Dokulil

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose