www.car.cz
 

Trucker David Vršecký: Pít, pít, pít. I deset litrů denně
     23.6.2005 14:39 - tisková zpráva


Přestože adrenalinové okruhy v Albacete a  Nogaru patří podle Davida Vršeckého k těm nejpovedenějším, sužují ho stejně jako další jezdce úmorná vedra, při kterých teplota v kabině dosahuje takřka 70 stupňů Celsia.

 „Když jsem začal jezdit trucky, tak mi Martin Koloc vtloukal do hlavy, že musím pít denně minimálně čtyři litry tekutin. Bral jsem tento jeho názor s mírným despektem, zvláště pak, když mě Martin do ničeho nenutil,“ vzpomíná David s tím, že chvíle pravdy přišla v Nogaru 2002.

„Přestože bylo přímo úmorné vedro, vykašlal jsem se na pitný režim a po skončení jednoho z volných tréninků jsem vyšel z auta, najednou se mi podlomila kolena a v depu mě museli skoro křísit.“ Od té doby David pije, pije a pije. „V průběhu závodů v Albacete a Nogaru vypiju každý den osm litrů speciálního iontového nápoje, který nám dodává firma Nutrend.

 K tomu čaj a vodu. Odhadoval bych to na deset litrů tekutin denně. Přesto jsem už v druhém kole totálně promočený, veškeré prádlo i kombinézu můžu po dojezdu ždímat.“ V minulosti pil David i v průběhu závodu, letos od tohoto zvyku upustil.

„V “suprech„ se nejel takový počet závodů, takže stačilo doplňovat tekutiny v průběhu dne, těsně před a po každém tréninku a závodě. Teď je to o něčem jiném, takže mechanici pracují na zařízení, který mi umožní pít v průběhu závodu. Na druhé straně doufám, že co se této sezóny týče po Albacete a Nogaru mám v tomto ohledu to nejhorší za sebou.“

 

Buggyra


 
 
Fotogalerie:   Buggyra ve Finsku 2004

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose