www.car.cz
 

Na hradeckém letišti dnes odstartovala Matador Tuning party 2005
     24.6.2005 23:40 - tisková zpráva


       První majitelé upravených automobilů dorazili dnes po poledni na letiště do Hradce Králové, kde začal čtvrtý ročník setkání motoristů a nadšenců, kteří se věnují tuningu automobilů a motocyklů, Matador Tuning party 2005.

 

Hlavní program akce, na které pořadatelé očekávají na sedm tisíc naleštěných a upravených automobilů, začne na letišti v sobotu v 9:00 hodin ráno. Loňský ročník akce na hradeckém letišti sledovalo na 30.000 návštěvníků.

 

"Kromě tradičních soutěží ve sprintu na 400 metrů, soubojů o nejhlasitější audio a nejhezčí tuning, budou připravana vystoupení profesionálů, svou show nabídne například francouzský Lupo racing team, který představí své VW Polo, do kterého technici namontovali dva motory Suzuki GSRX 1100," řekl jeden z organizátorů akce Radek Bervid. Kromě Francouzů se představí také motocrosař Petr Kuchař, na ploše letiště předvedou své možnosti také závodní speciály.

 

      Kromě soutěží a exhibičních vystoupení připravili organizátoři do areálu letiště další atrakce, například jízdu na motokárách, minibikách, či jízdu na terénních čtyřkolkách. Své produkty představí na ploše na osm desítek výrobců a prodejců potřeb pro úpravu automobilů.

 

Novinkou bude také účast expertů z EMERGENCY sdružení profesních zdravotníků o.s., kteří budou po celou dobu Matador Tuning party na nsvém stanovišti informovat se zájemce o první pomoci při dopravních nehodách, kterých v České republice bohužel neustále přibývá. Připraveny budou konzultace s odborníky, instruktážní panely, počítačové prezentace či přístroje a pomůcky používané při zásazích zdravotníků. "Věříme, že touto aktivitou alespoň trochu přispějeme k lepší informovanosti především mladých motoristů o první pomoci," řekl Bervid.

 

      Organizátoři upozorňují řidiče, kteří přijedou na hradecké letiště na povinnost dodržování pravidel, například v areálu bude nutné dodržovat kromě vymezených prostor rychlost 15 kilometrů v hodině, kdo pokyny pořadatelů poruší, bude z areálu vykázán.

 

 

 

 

 

Více informací o akci a snímky a videa z předchozích ročníků je možné najít na internetových stránkách akce www.tuningparty.cz

 


 
 
Fotogalerie:   Sraz motocyklů Indián v Třebíči od Františka Jůzy

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose