www.car.cz
 

Acropolis: Kresta s Možným budou v sobotu pokračovat
     24.6.2005 23:44 - tisková zpráva


Kresta bude v sobotu pokračovat - (24.06.05)

Rally Acropolis nezačala dobře pro Romana Krestu s Janem Možným, hned v dnešní první erzetě poškodili řízení a museli odstoupit z první etapy. Tým BP-Ford využije pravidel SuperRally a česká posádka v sobotu nastoupí do druhé etapy.

Slavnostní zahájení se odehrálo ve čtvrtek večer na olympijském stadionu v Aténách, kde se zároveň jela i úvodní supererzeta měřící 2,4 km. Minimální délka znamenala i minimální rozestupy, Kresta v ní skončil na 15. místě, byť na vítězného Loeba ztratil jel 3,6 s. „Bylo fantastické jet na olympijském stadionu. Nikdy jsem nejel před tolika diváky, bylo to vzrušující. Pneumatiky na štěrk na asfaltu dost klouzaly, ale byla to skvělá zábava a skvělá podívaná pro fanoušky,“ řekl Kresta.

 

Páteční ráno ovšem přineslo české posádce velké zklamání, po třech kilometrech úvodní erzety totiž vylétli do škarpy a poškodili levé rameno řízení. Okamžitě museli odstoupit. „Stalo se to v kombinaci levé a pravé zatáčky, ve stejném místě, kde  měl Toni problém. Zatočil jsem do pravé zatáčky přes prohlubeň a vůz sklouznul do levého příkopu, což poškodilo řízení. Jsem hodně zklamán, protože Malcolm mi řekl, že můžu jet naplno a těšil jsem se na tento víkend,“ řekl Kresta.

 

Do sobotní části soutěže vyrazí na 50 místě, pravidla SuperRally umožňují odstoupivším jezdcům vrátit se s časovou penalizací další den do závodu.

 

 

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Kopná 2005 - foto Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose