www.car.cz
 

Na Rallye Prachatice je očekáván velký boj o prvenství
     27.6.2005 08:09 - tisková zpráva


Blíží se už třetí podnik slibně se rozbíhajícího SHERON Českomoravského Poháru Rallye, II. Rallye Prachatice. Úvodní podnik sezóny suverénně ovládl Ludvík Otto se svým světem protřelým vozem Toyota Celica GT-4, právě technický problém na motoru krásného auta jej ale „vypekl“ při druhém pokračování seriálu. Smůly Otta dokázal k zisku cenné trofeje využít Martin Kožmín, jezdící s oblíbeným Mitsubishi Lancer Evo 6.

 

Protože ale Kožmín na úvodní Rallye Střela nestartoval, jsou teď na čele seriálu oba tito jezdci se shodným počtem bodů. Velký favorit obou prvních soutěžích Daniel Landa na obou soutěžích zaznamenal několik vynikajících časů, pokaždé jej ale osudová chybička vyřadila z boje o vítězství. Landa si tak jede do Prachatic spravit chuť i bodové hodnocení, podobný cíl bude mít i start loňského vítěze ČMPR Leoše Flídra, jenž letos bojuje s technickými problémy svého vozu.

 

Na obou doposud odjetých soutěžích si s posádkami pořádně pohrálo počasí, právě Svatý Petr může výrazně ovlivnit výsledek Petra Zedníka, který také figuruje na seznamu přihlášených pro prachatickou soutěž. Zedník jezdí s krásným vozem Ford Escort Kit car, který má sice velký výkon, pro mokrou trať ale handicap jen jedné poháněné nápravy. Zedník by ale měl uplatnit své ohromné zkušenosti, vždyť je předloňským národním šampiónem právě v kategorii vozů s jednou poháněnou nápravou. Dvoulitrové vozy kit car jsou doposud na prachatickou soutěž přihlášeny tři, rychlíkem mezi šestnáctistovkami zase bude (téměř domácí) Pavel Kundrát s kitovou felicií.

 

Zkrátka a dobře, už dva týdny před soutěží stoupá napětí organizátorů i fanoušků SHERON Českomoravského Poháru Rallye, podle seznamu přihlášených se totiž už teď zdá, že náročné šumavské tratě by mohly být svědky nevídaných bojů o každou vteřinku.

 

Rallye Prachatice startuje v pátek 8.7. v 19 hodin, cíl její úspěšní účastníci uvidí v sobotu 9.7. po půl čtvrté odpolední. Více informací o soutěži najdete na stránkách www.rallyesport.cz, další informace o SHERON Českomoravském Poháru Rallye na adrese nově upravených stránek www.cmpr.cz .

 

Pořadí SHERON ČMPR po dvou soutěžích:

Absolutně:

1.-2. Otto a Kožmín 30, 3.-4. Hendrich a Orsák 24, 5.-6. Landa a Novotný 19, 7. Mulač 19, 8. Šindelář 17…

Ve třídách:

SA1: 1. Čonka 49, 2. Grega 30, 3.-4. Majer a Pohner 24…

SA2: 1. Matějovský 43, 2.-3. Dunovský a T.Rajchman 30…

SA3: 1. Halala 48, 2.-3. Novotný a Nešpor 30…

SA4: 1.-2. Otto a Kožmín 30, 3. Mulač 27…

HA1: 1.-2. Svoboda a Bělohradský 30.

HA2: 1.Mašek 60, 2.Habart 24.

HA3: 1. Blahout 30.

HA4: 1.-2. Štauber a Tenkl 30.

V1: 1.Šindelář 60.

V3: 1.-2. Macháček a Stráský 30.

 

Karel Špaček

ČMPR Media

 

Tisková informace SHERON Českomoravského Poháru Rallye


 
 
Fotogalerie:   Krizovky na Kopné 2005 objektivem Jirky Navrkala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose