www.car.cz
 

MS Supersport: V italském Misanu do druhé poloviny šampionátu
     27.6.2005 19:04 - tisková zpráva


Tým KL Intermoto Czech Republic absolvoval další závod Mistrovství světa Supersport, který se tentokrát konal v italském Misanu.

 

Italský okruh Santamonica u "jadranského" Misana Adriatica pořádal šestý díl letošního Mistrovství světa Supersport. Tímto závodem se světový šampionát čtyřtaktních šestistovek dostal do své poloviny. Mezi 31. startujícími jezdci opět byli i dva zástupci královéhradeckého týmu KL Intermoto Czech Republic, kteří do závodu startovali z 24. (Tomáš Mikšovský), panerai replica watches resp. z 25. pozice (Pawel Szkopek).

 

V závodě, který se konal za obrovského vedra, franck muller replica se Tomáš Mikšovský po startu dostal na 20. místo. Smolný závod však pro nymburského jezdce skončil devět kol před cílem, kdy jeho snahu o dobrý výsledek zastavil smyk zadního kola a následný pád. Tomáš sice motocykl znova uvedl do chodu, ovšem po pádu bylo ohnuté řidítko, a tak již pouze zajel do boxu ke svému týmu. Pawel Szkopek neměl do závodu dobrý start, když se jeho jméno při průjezdu cílem úvodního kola objevilo až na třicátém místě.

 

Postupně se však dokázal posunout o pět pozic kupředu, ale v polovině závodu opět propadl za jezdce, které předtím úspěšně předjel. S postupem závodu, tak jak v nádrži ubývalo palivo, se přestávalo Pawlovi smekat zadní kolo, které bylo příčinou jeho propadu za skupinu jezdců. Pawel se v posledních kolech dokázal nejen dotáhnout na Kanaďana Perise a Francouze Enjolrase, ale oba i předjet. Cílem závodu tak projel na 23. místě.


Josef Kubíček /manažer týmu/

Co k tomuto víkendu dodat? Byla to pro nás všechny další tvrdá zkouška, a to ve všech směrech. Možná to tak nevypadá, ale i přes relativní neúspěch v závodě jsme dokázali zaznamenat několik dobrých momentů. Například jízda a zrychlení ve druhé kvalifikaci bylo jedním z těchto momentů. Tomáš měl v závodě smůlu. Bojoval s Bertou a Bontempim. Když se mu začali oba Italové trochu vzdalovat, přišel pád, který jeho snahu o dojetí dvojice strojů Ducati ukončil.

 

Pawel měl špatný začátek závodu, kdy propadl prakticky na konec celého jezdeckého pole. Dokázal se postupně propracovat o několik pozic kupředu, ale pak měl prozatím blíže neurčené problémy s podvozkem. Tyto problémy se s ubývajícím palivem přestávaly projevovat, a tak byl Pawel schopen opět dojet skupinku, které mu mezitím trochu poodjela. V závěru oba své protivníky porazil a dojel na 23. místě. Situace je složitá a víme, že jí musíme řešit. Jsme si vědomi, že naši techničtí partneři, zvláště pak Honda Europe a Klaffi Honda, od nás očekávají lepší výsledky. První z řešení tohoto problému by se mohlo projevit již při dalším závodě, který se koná na domácím okruhu v Brně.

 

Pawel Szkopek /23. místo/

Nevím co se stalo, ale motorka ve středu závodu nepracovala jak jsem potřeboval, doslova v každé zatáčce jsem měl při výjezdech problém s přilnavostí zadního kola, hrozně to prokluzovalo. K závěru závodu, kdy v nádrži bylo již méně paliva, se chování motorky zlepšilo a já mohl ještě bojovat o lepší pozici. Nyní je před námi závod v Brně. Bude to poprvé v této sezóně, kdy pojedu na okruhu, který znám, a na kterém jsem dokonce již jezdil s motocyklem týmu KL Intermoto. Nemohu se dočkat toho až přijedeme do Brna závodit.

 

Tomáš Mikšovský /nedokončil závod/

Neměl jsem špatný začátek, dokázal jsem se rychle dostat na dvacáté místo. Pak jsem nedokázal za svou motorkou udržet dvě rychlé Ducati, přesto jsem se jich pokusil udržet. Bohužel jsem začal mírně ztrácet a tak jsem to chtěl dotáhnou zase zpět. Vše ukončil pád, když mi podklouzlo zadní kolo. Hrozně mne to mrzí.

 

Chtěl jsem konečně zajet lepší výsledek, tým si ho zasloužil. Celou dobu mě obrovsky podporuje a za jeho tvrdou práci potřebuje odměnu v podobě bodů. Nyní je zde Brno. Vím, že to tam bude opět těžký závod, ale doufám, že se konečně vrátím na bodované pozice.

 

 

 

 

 

KL Intermoto CZECH Republic

PR Moto Road Racing Agency

www.klintermoto.cz

http://racing.motorkari.cz

TISKOVÁ ZPRÁVA TÝMU KL INTERMOTO CZECH REPUBLIC


 
 
Fotogalerie:   Kopná 2005 - foto Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose