www.car.cz
 

Michal Bursa při BMW Motorrad Power Cupu v Assenu havaroval
     28.6.2005 00:28 - tisková zpráva


Michal Bursa havaroval během druhého kola závodu BMW Motorrad Power Cupu, který se o víkendu konal v holandském Assenu a cíl závodu tak ani tentokrát neviděl.



Velmi dramatický víkend prožil motocyklový závodník Michal Bursa, který se v holandském Assenu zúčastnil třetího závodu letošního BMW Motorrad Power Cupu. Během čtvrtečního tréninku se sice dokázal porvat s opakujícím se problémem brzd motocyklu BMW K 1200R, horší však bylo, že se v úmorném vedru začaly ozývat staré šrámy, když nejnepříjemnější byla bolest v předloktí a zápěstí pravé ruky. Po první kvalifikaci, která se jela v pátečním odpoledni,franck muller replica watches Michal již téměř nepohnul rukou, a protože druhá část kvalifikačních bojů byla na programu o hodinu později, navštívil Bursa lékaře, který vše vyřešil celkem osmy bolest utěšujícími injekcemi.

 

Poté, kdy se kvalifikoval časem 2:16,6 jako patnáctý jezdec, nastoupil Michal Bursa k sobotnímu závodu bojovně naladěn. Touha po výborném výsledku byla narušená ihned po startu závodu, kdy před jeho motocykl spadl jiný jezdec. Michal se mu dokázal vyhnout, ovšem pouze tím, že musel nedobrovolně mimo trať okruhu v Assenu.

 

Během úvodního kola poté dokázal Michal zlikvidovat vzniklou ztrátu na zbytek startovního pole, když dva své soupeře již i předjel. Bohužel všechnu snahu zastavil pád ve druhém kole. Michal Bursa tak ani ve třetím závodě letošní sezóny cíl neviděl.

 

 

Michal Bursa: "Čtvrteční volný trénink proběhl celkem bez potíží, vyjel jsem 14. pozici časem 2:20,4. Po tréninku celé startovní pole muselo vyměnit (po kolikáté už!!) brzdové komplety - brzdiče, kotouče a destičky.Toto je evidentně jedna z největších slabin tohoto motocyklu. Bylo neskutečný horko a dusno a po tréninku se mi začaly ozývat staré šrámy. Po 1. páteční kvalifikaci jsem byl časem 2:18,4 na 17. pozici, ale s rukou jsem téměř nepohnul. Před 2. kvalifikací jsem musel do Medical Centra na obstřiky. V kvalifikaci jsem poté časem 2:16,6 vylepšil mou startovní pozici o 2 místa a startoval tedy z velmi slibné 15.pozice.

 

Start do závodu mi moc nevyšel, navíc před mým motocyklem upadl hned v prvním kole Jeroen Oudeman, točil se i s motocyklem na asfaltu těsně před mým předním kolem a já měl velké starosti, abych ho nepřejel. www.switz-watch.me Takže jsem byl nucen vyjet z trati a celé pole odjelo. V nájezdu do 2. kola jsem už dva jezdce dojel, předjel a dotáhl se na hlavní pole, když na rovném úseku se mi náhle zablokovalo přední kolo! Vůbec jsem nevěděl co se děje a v tu ránu jsem byl na zemi. Byl jsem překvapený nejen já, ale i jezdec za mnou, který řešil naprosto stejnou situaci, jaká potkala mě o kolo dříve. Točil jsem se na zemi po asfaltu těsně před jeho motocyklem zhruba ve 180 km/h.

 

V závodě upadl také Polák Sikora, který řešil zcela opačný problém s brzdami, když se mu naopak při brždění propadla páčka až na řidítko a následoval pád. Upadlo také mnoho dalších jezdců na různé technické závady, což není zrovna dobrá reklama pro tento pohár. Já sám mám zřejmě zlomený malíček, ale jinak jen modřiny po těle. Hůře dopadl Stephane Mertens, kterého s největší pravděpodobností čeká operace klíční kosti."

 

 

 

PR Moto Road Racing Agency

 

 

http://racing.motorkari.cz

www.bursa-michal.cz


 
 
Fotogalerie:   Turecko 2004 od Martina Viďourka, www.frozentime.cz

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose