www.car.cz
 

Šampióni v enduru se valí do Mostu! Již o víkendu MS za humny !!!
     29.6.2005 23:41 - tisková zpráva


28.06.2006 – M O S T -
První červencový víkend (2.-3.7.2005) zavítá světový šampionát enduro do České republiky. Severočeský Most bude mít tu čest hostit světovou špičku nejstarší motocyklové sportovní disciplíny, tedy Mistrovství světa motocyklových soutěží – enduro.


O světové body budou bojovat nejlepší z nejlepších. Dva rychlostní a jeden eXtreme test budou umístěny nedaleko hlavního Padocku, který je situován do prostor Mosteckého Hipodromu. Diváci z Česka, Německa, Polska i celé evropy budou mít možnost vidět na vlastní oči jezdecké umění pilotů

S. Merrimanna z Austrálie, D.Knighta z Velké Británie nebo Finského dřevorubce Mika Aholu .

O třídu nejslabších strojů Enduro 1 (dvoutaktní stroje o objemu do 125ccm a čtyřtaktní 250) se pravděpodobně poperou vedoucí jezdci šampionátu Cervantes (ESP), Albergoni (ITA) a Marc Germain (FRA).

Ve třídě Enduro 2 (250/2T a 450/4T) opět ostatní jezdce proškolí profesor endura pocházející od protinožců, Stefan Merriman. Tento vzrůstem nevelký chlapík dříve na motorce proháněl klokany a dnes na své Yamaze prohání ostatní soupeře. Po zranění, které australana postihlo při GP Italia před více jak měsícem, „dotahuje“ na vedoucího jezdce Ara Samuli z Finska celých 51bodů. Do Mostu se těší a svému českému příteli Kuklíkovi se svěřil, že chce opět v Mostě oba dny vyhrát absolutně.

V nejsilnější třídě Enduro 3 (+250/2T a +450/4T) kraluje Britský pilot David Knight na KTM. Ten letos ještě svou třídu nezajel jinak než na prvním místě a podium pro nejlepší jezdce neopustil. Jediným nebezpečím pro tohoto adepta na post mistra světa je další z týmu Finských dřevorubců Marko Tarkkala. Na „Krále“ ztrácí pouhých 39bodů a to v motoristickém sportu není mnoho.

 

Vedle světových jmen, můžou diváci fandit i našim jezdcům.
Na startovní čáru se na domácí půdě postaví Víťa Kuklík (KTM), který je v průběžném pořadí mistrovství světa na desátém místě. Společně s ním se v sobotu ráno představí domácímu publiku i Michal Rudolf a naši junioři Sedláček a Horák. Zpět do závodu světového šampionátu se vrací mistr světa, Valašský rodák, Roman Michalík. Své zranění ruky již doléčil a v Mostě bude chtít předvést svůj letos nejlepší výkon.

 

Konečně na divokou kartu startuje dalších patnáct jezdců z Česka a Slovenska.

Pro všechny fanoušky motocyklového sportu je podívaná zdarma. Povzbudit nejlepší soutěžáky na světě můžete bez placení vstupného.

 

 PR


 
 
Fotogalerie:   Mistrovství Evropy Rallycross Sosnová 2005

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose