www.car.cz
 

Mr. Cimbu po osmi letech s felicií ( na Bohemii). Ale taky s BMW
     29.6.2005 23:47 - tisková zpráva


Osm let uplynulo od doby, kdy Mr. Cimbu naposledy usedl při soutěži do Škody Felicia Kit Car. V posledních letech závodil se subaru a octaviemi. Letos si na okruzích zkusil svezení s opelem a BMW. Rallye Bohemia si nemůže nechat ujít a spolu s Eduardem Perskim odstartují v barvách Motor Plus se startovním číslem 56.

 

 

Doposud posledním startem Mr. Cimbu byla Horácká rallye v minulém roce. Od té doby jsme jej na tratích rychlostních zkoušek neviděli. Jako lokální patriot si samozřejmě nemůže nechat ujít start na Rallye Bohemia. Otázkou tedy bylo, jaký zvolit stroj, protože octavia 2,0 Kit Car se ocitla, stejně jako další dvoulitrové kity, na černé listině a v soutěžích EP nesmí bodovat. Volba nakonec padla na Škodu Felicia Kit Car. Toto auto jsme viděli v Krumlově s posádkou Jiří Benda – Pavel Malý.

 

Co však dělal Mr.Cimbu po dobu několika dlouhých měsíců, kdy nezávodil? Zanevřel na motoristický sport? „Ale vůbec ne,“ odpovídá se smíchem Mr. Cimbu a pokračuje: „Naše firma poskytuje služby motoristům a tak ani na sport zanevřít nemůžu. Jen bylo trochu víc práce. Bez závodního volantu jsem ale nebyl. Spolu s Romanem Augustinem jsme si zkusili amatérskou šestihodinovku v Mostě a musím nás pochválit. S opelem jsme byli v konkurenci všech těch myšáků, bavorů a dalších silných aut třetí absolutně.

 

Pak jsem jel s BMW od Roberta Šenkýře tříhodinovku v Brně, ale tam to na chlubení nebylo. Po zbytek doby jsem zaceloval finanční rány po letech závodění drahým kitem. S felicií jsem se již svezl a proti octavii je to pecka. Má sice méně koní, ale je lehká a můžu si s ní pohrát. To s těžkou octavií nešlo. Taky je výrazně levnější na provoz i po případných škodách,“ dodává s úsměvem.

 

Sedadlo spolujezdce tradičně obsadí Eduard Perski, který má za sebou havárii na Kopné s Martinem Pinkasem. Nebude to mít na něj negativní vliv? „Eda říkal, že bude v pořádku a já se budu se snažit být na Edu hodný, abych mu nepřitížil. I když jsem řekl, že si s feldou můžu více pohrát, zpočátku budu mít určitě problém na brzdách, takže o výsledek zatím nejde, spíše si chceme soutěž užít až do cíle. Uvidíme, Jirkovi to v Krumlově vydrželo tři vložky,“ naráží MrCimbu na předčasný konec Jiřího Bendy na minulé soutěži.

 

„Před vjezdem do servisu na semaforech v motoru zahrčelo. Škoda nebyla velká, ale nepodařilo se nám včas sehnat náhradní díl, tak jsme skončili,“ popsal Jiří Benda důvod odstoupení z pátého místa ve třídě a přidal vysvětlení proč nebude osobně přítomen Rallye Bohemia: „Doposud jsem byl vždy na všech závodech, kde naše auta jela a většinou nedojela. Tak jsem zvolil jinou variantu. Abych nenosil smůlu, odjeli jsme s rodinou na dovolenou a uvidíme, jestli se to osvědčí,“ dodal šéf týmu Motor Plus s typickou dávkou suchého humoru.

 

 

Milan Hauer

 

TISKOVÁ INFORMACE MOTOR PLUS s.r.o.


 
 
Fotogalerie:   Mistrovství Evropy Rallycross Sosnová 2005

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose