www.car.cz
 

Stéphane Ratel věří ve statut mistrovství světa pro gétéčka
     4.7.2005 12:53 - tisková zpráva


Během závodu FIA-GT v britském Silverstone informoval vedoucí organizátor šampionátu Stéphane Ratel, že bude intenzívně prosazovat přidělení oficiálního statutu mistrovství světa pro závody vozů GT. V rámci toho měl i schůzku se zástupci továren Aston Martin, Maserati a Ferrari a následně odletěl s obchodními zástupci Corvette Europe do amerického Detroitu k jednání s vedením General Motors.

 

Ratel se snaží najít cestu, jak zachovat současné ceny, případně snížit náklady u cen, za které soukromé týmy kupují vozy GT1 od výrobců. Kromě tohoto nepřímého propojení s výrobci, které má udržet nezávislost série, plánuje Ratel i novou finančně méně nákladnou  „pohárovou“ třídu pro menší vozy GT s výkonem okolo 500 koní.

 

Fréderic Dor, který stojí za projektem Aston Martin DBR9, již oznámil, že plánují výrobu méně výkonné a zjednodušené verze DBR9. Maserati pracuje na voze, odvozeném od Coupé Cambiocorse, právě pro tuto novou cenově dostupnou kategorii. A stejně bude zastoupen i Chevrolet se „zkrocenou“ verzí speciálu C6.

 

 Evropský importér již objednal 200 kusů nového modelu s označením Z06 a šest kusů bude okamžitě přestavěno do závodní verze pro tuto novou třídu. O nasazení se bude starat holandský tým GLPK Hezemans, který letos do šampionátu FIA-GT nasazuje „ostrou“ verzi Chevrolet Corvette C5R. V kuloárech se živě hovoří i o dalších novinkách, které by se měly v tomto šampionátu objevit.

 

BMW by mělo pracovat na novém voze pro vrcholnou kategorii GT1, odvozeném od velkého coupé M6. Nissan nasadí prostřednictvím britského importéra vozy 350Z ve třídě GT2. O vstupu do těchto závodů v kategorii GT2 vážně uvažují i Alfa Romeo a Toyota. V Americe již existuje závodní verze nového Fordu Mustang.

 

 

 

 

 PR MO


 
 
Fotogalerie:   FIA GT v Brně 2005 od Jirky Navrkala, tréninky

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose