www.car.cz
 

Krok do neznáma pro Pavla Kundráta. Rallye Prachatice s mechanikem
     7.7.2005 23:24 - tisková zpráva


 Krok do neznáma čeká koncem tohoto týdne Pavla Kundráta. Ten si odskočí z rozjetého seriálu „velkých“ závodů a poprvé se představí na startu soutěže zařazené do Českomoravského Poháru Rallye. Na šumavské tratě druhého ročníku Rallye Prachatice vyrazí se startovní číslem 19 na dveřích svého soutěžního nářadí, Škody Felicie Kit Car 1600.

 

Po náročné Rally Bohemia, kde felicia utrpěla četné šrámy nejen na karoserii, byl tým rozhodnut i přes zaslanou přihlášku Rallye Prachatice neabsolvovat. „Jelikož se jedná o naši téměř domácí soutěž, mechanické díly jsme v krátkém čase vyměnili, popraskané plasty přelepili bílou lepící páskou a auto je, i když velmi provizorně, připraveno závodit,“ popsal přípravu na třetí podnik ČMPR jezdec Pavel Kundrát.

 

Asi nejdůležitější změnou však bude výměna spolujezdce. Na horké sedadlo usedne a rozpis bude v Prachaticích číst Kundrátův stálý mechanik Zbyněk Pils, který absolvoval několik závodů jako „mitfára“ dalšího mechanika týmu Kundrát Motorsport Pavla Stráského ve Škodě 130 L/A. „Na první závod s Pavlem se moc těším, ale mám obavy z úvodních erzet. Přece jen to bude trochu rychlejší svezení, než ve stotřicítce,“ řekl s úsměvem Zbyněk Pils.

 

Pavel Kundrát se Zbyňkem Pilsem by měli být v Prachaticích papírovými favority třídy SA2. Pozadu určitě nebudou chtít zůstat stálí účastníci ČMPR Václav Dunovský a Petr Matějovský s Hondami Civic VTi a Tomáš Rajchman s Fordem Fiesta XR2i. Pohár si přijedou zkusit i Jiří Vlček s Peugeotem 206 S1600 a další kitovou felicii přiveze Roman Švidrnoch.

 

II. Rallye Prachatice startuje v pátek úderem devatenácté hodiny z areálu bývalých kasáren na Horním náměstí v Prachaticích. Posádky absolvují tři rychlostní zkoušky měřící dohromady necelých 33 kilometrů. Cíl prvního dne je naplánován na 21:03.

 

 Sobotní etapa startuje v osm hodin ráno a soutěžní dvojice se vydají na další tři průjezdy stejnými úseky. Vítězná posádka je očekávána v cíli rallye po půl čtvrté odpoledne. Trať prachatické soutěže čítá celkem 131,32 „ostrých“ kilometrů rychlostních zkoušek.

 

Pavel Kacerovský

Kundrát Motorsport


 
 
Fotogalerie:   Rally Bohemia 2005 od Pavla Kacerovského

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose