www.car.cz
 

Kramolín byl zcela nesjízdný. Superkros byl ve středu ZRUŠEN
     7.7.2005 23:33 - tisková zpráva


Vážení kolegové pořadatelé Sx, MX, sportovní činovníci, zástupci tisku, partneři a hosté
 
Není jednoduché psát následující řádky, ale i to co proběhlo (či spíše neproběhlo o uplynulých svátcích) asi patří k motoristickému sportu! Téměř vše dokážeme připravit, zorganizovat a domluvit, na POČASÍ však zatím nemáme.
 
Určitě jste již zaznamenali, že připravovaný úvodní závod prestižního českého SX seriálu "NOVASERVIS SUPERCROSS CUP 2005" - MEZ M ČR SUPERKROS 125 ccm/OPEN, který se měl uskutečnit ve STŘEDU 6. července 2005 v KRAMOLÍNĚ u Nepomuku, byl bez náhrady zrušen. Je to v historii 11ti let českých mistrovských superkrosů a celkem 48 odjetých závodů  počtvrté, kdy jsme díky nepřízni počasí nemohli závodit, ale skutečně se v úterý nic jiného asi nedalo dělat.
 
Situaci na závodišti v úterý ve 13 hodin si prohlédněte na přiložených fotografiích (a to jsme byli časově jen cca v polovině přívalu vody zhůry). Rozhodnutí ředitelství závodu o zrušení SX předcházelo nelehké jednání zástupců pořadatele  z Automoto klubu Nepomuk, promotéra AGENTURA FORSAGE a zástupce AČR/FMS/Svaz motokrosu AČR.
 
Od cca čtvrté hodiny ranní den před závodem totiž vytrvale a hodně pršelo, bylo jen cca 9°C a předpověď hlásila srážky až do večera (to se bohužel potvrdilo, pršelo s malou hodinovou přestávkou skutečně až do 22 hodin). Trať pro mistrovský superkros s kamenitým podložím byla skutečně nesjízdná, zejména úseky hlubokého bahna mezi skoky (před nájezdy a po dopadech) byly velmi záludné a jezdecky by zejména pro méně zkušené jezdce i nebezpečné.
 
Krása superkrosu, daná obrovskými skoky a lety na motocyklech s přesným načasováním místa odrazu a dopadu s bezpečným průjezdem těžkých terénních prvku, by v tomto případě byla spíše riskantním trápením motorek a jezdců v bahnitém SX kotli. Z těchto důvodů s nelehkým srdcem bylo nakonec rozhodnuto o odvolání závodů. V potaz přitom byla vzata i příznivá předpověď na středu, nicméně množství vody a nízké teploty neskýtaly možnost uvedení trati do provozuschopného stavu pro cca 35 - 40 jezdců úrovně MEZ M ČR v době středečních dopoledních tréninků a odpoledních jízd.
 
Jezdce jsme obtelefonovali a zastavili na cestě, diváci byli informováni prostřednictvím rozhlasu, TV a ČTK, činovníci a nezbytné pořadatelské složky byly rovněž odvolány, stejně jako Vy, někteří pozvaní hosté. Zůstává tak jen lítost organizátorů a pořadatele nad marným a zbytečným úsilím při zajištění příprav závodu, a samozřejmě i značná ekonomická ztráta s připraveného ale neuskutečněného závodu. Ale zdravý rozum a snaha o bezpečnost a regulérnost přece jen převážila nad nepříznivým ekonomickým kalkulem.
 
Všem se Vám aspoň touto cestou ještě jednou omlouváme za nepovedený start do letošního SX mistrovství. Zároveň však věřím, že o to lépe vše dopadne přespříští víkend, kdy ve dnech 16. až 17. července 2005 odstartuje a zároveň bude i zakončen SX seriál "NOVASERVIS SUPERCROSS CUP 2005" - MEZ M ČR SUPERKROS 125 ccm/OPEN dvojzávodem v Litovli-Chořelicích (Olomoucko).
 
 
 
Více informací o  SUPERKROSU získáte rovněž na www.super-cross.cz.
 
 
 
                                                            Ing. Jan   J U Ř I Č K A
                                                  AGENTURA FORSAGE, spol. s r.o.

 
 
Fotogalerie:   

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose