www.car.cz
 

Michal Matějovský po Brně celkově na čtvrtém místě bodování
     8.7.2005 23:42 - tisková zpráva


Kromě účasti v republikovém okruhovém šampionátu nasadil INTERNET EXPRES Prima Team do brněnského MATADOR GT Challenge 2005 také dvě octavie Michala Matějovského a Mirka Formana pro pokračování Česká pojišťovna - Škoda Octavia Cupu.

Dvěma pohárovým bitvám předcházely kvalifikace, v nichž Michal obsadil sedmé a Mirek dvanácté místo. V sobotní kvalifikaci Super Pole Michal klesl na osmou příčku, ačkoli zajel o dobré dvě sekundy lepší čas, než o den dříve. V chladnějším ranním počasí se totiž zrychlili i soupeři. Znamenalo to nicméně start mezi první desítkou technicky identických vozů a tedy šance na slušné umístění. Jelo se za dusného počasí a jezdci si museli sáhnout až na dno sil.

Michal bojoval jako lev, podařilo se mu vybojovat několik vítězných soubojů, jeden z nich například s veteránem startovního pole Františkem Doškem, ale v jiných duelech naopak podlehl rychlejším soupeřům. Cílem třináctikolové tropické jízdy projel osmý. Zajímavostí bylo, že ani Miroslav Forman nezměnil svou pozici z kvalifikací a byl odmávnut jako dvanáctý.

Start nedělního druhého závodu octavií vyšel na poledne, těsně po předchozím dešti, který zkomplikoval průběh sprintu Divize 4 okruhového mistrovství. Ačkoli trať byla místy ještě mokrá a závod byl ředitelstvím vyhlášen jako "WET RACE", na roštu vesměs všichni přezuli na suché obutí a spoléhali na to, že déšť už se nevrátí a voda se v ideální stopě rychle vyjezdí.

Mirek Forman se bohužel brzy po startu na vlhké trati dostal do jedné ze skrumáží, která byla podle všeho zaviněna nezkušeným Adamem Janoušem a po vzájemné strkanici v ní hodně ztratil. Michal se naopak brzy začal posunovat z osmé pozice kupředu. Pak ale jako blesk z čistého nebe přišly hodiny a Michal se propadl z páté až na jedenáctou příčku.

"Byla to hrozná smůla. V jednom místě, kde byl vnitřek zatáčky znečištěn blátíčkem, které bylo po dešti dost mazlavé, jsem si do něj zadními koly sáhl a už jsem letěl," stěžoval si Michal. To pro něj znamenalo opět postupné prokousávání se startovním polem kupředu.

Vhod samozřejmě přišly i některé souboje, jejichž výsledkem bylo, že někteří ze soupeřů skončili v záchytné zóně, či dostali trest Drive Through. Cílem posledního kola Michal nakonec projel jako šestý, což se při vší smůle dá považovat za jakýsi kompromis mezi původními nadějemi a momentem zoufalství, kdy po smyku na blátě letěl do zatáčky "klikami napřed".

V průběžném bodování poháru se každopádně drží na velice solidním čtvrtém místě absolutně a INTERNET EXPRES Prima Team je v hodnocení soutěžících zatím pátý. Pokračování pohárových bitev se chystá v polovině srpna v Mostě.


 
 
Fotogalerie:   FIA GT v Brně 2005 od Jirky Navrkala, tréninky

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose