www.car.cz
 

Oficiálně: Stanovisko ředitele RB ke kritice nedostatků v zajištění
     10.7.2005 16:35 - Pavel Jelínek


Rallye Bohemia 2005 sice skončila již před  týdnem, nicméně i nadále plní stránky novin a internetových serverů. Jistý lékař pořadatele kritizoval za  velmi pozdní příjezd sanitky na místo  havárie a podobně - ale jak se ukazuje, mohlo by se jednat i  o  řešení osobních   problémů a sporů. Dotyčnému byla před časem odebrána registrace....

 

Zde je  oficiální zpráva:

 

Reakce ředitelství RALLY BOHEMIA FIA Evropský pohár v rally – Východ (koeficient 10) na zpravodajství českých médií o zdravotním zabezpečení a trestním oznámení pana MUDr. Lea Černého z Liberce.

 

Vyjádření ředitele RALLY BOHEMIA pana Zdeňka Běly:

Mezinárodní sportovní řády FIA předepisují na rychlostní zkoušku delší než 15 km dva sanitní vozy,  inkriminovanou rychlostní zkoušku, která měřila 20 km, zajišťovaly tři sanitní vozy.

 

Vyjádření hlavního lékaře RALLY BOHEMIA MUDr. Pavla Rusého:
hlavní lékař: MUDr. Pavel Rusý
kvalifikace: atestace anestesie + resuscitace Ist.
člen lékařské komise AČR
licence urgentní medicína
zařazení: samostatně pracující lékař -zdravotnická záchranná služba Hradec Králové
zdravotnická záchranná služba Ústí nad Labem
zdravotnická záchranná služba Středočeského kraje
letecká záchranná služba Hradec Králové, Ústí nad Labem

Zdravotnické zabezpečení RALLY BOHEMIA: všechny posádky tvořili profesionální zaměstnanci zdravotnické záchranné služby, všichni lékaři splňují odbornost pro činnost zdravotnické záchranné služby, 3 lékaři jsou primáři oblastních záchranných služeb.Všechny sanitní vozy splňovali materiální a technické vybavení rychlé lékařské pomoci.Všechny posádky a sanitní vozy zkontroloval zahraniční pozorovatel FIA pan Wulf Biebinger z Německa, dále MUDr. Milan Procházka - předseda lékařské komise AČR  a na vybavení sanitních vozů neshledali jedinou závadu.

Vyjádření ke kritice zabezpečení MUDr. Lea Černého:
Pan doktor Černý je ambulantní chirurg, jeho zkušenost ve zdravotnické záchranné službě je mizivá či žádná.
V 2003 roce se svým kolegou dopustil v Medical centru ve Špindlerově Mlýně několika poměrně závažných medicínských a etických pochybení a dalších finančních nesrovnalostí. Některé tyto kauzy byly medializovány. Toho času jsem pracoval na lékařské službě první pomoci ve Špindlerově Mlýně.

 

Po neúspěšné snaze o domluvu panu MUDr.Černému jsem byl nucen upozornit na pochybení příslušné správní orgány. Byly jmenovány územní znalecké komise Krajského úřadu Královéhradeckého kraje. Výsledkem bylo odebrání registrace MUDr.Černému i jeho kolegovi MUDr. Bucharovi, tzn. zákaz samostatné lékařské praxe v Královéhradeckém kraji, dále jim byla vyměřena pokuta ve výši 150.000,- Kč ministerstvem financí.

Osobně neshledávám žádné pochybení v práci zdravotníků na RALLY BOHEMIA, naopak oceňuji jejich profesionalitu. Kritiku a napadání MUDr.Černého považuji za nepodloženou, neprofesionální a zcela jistě v ní shledávám jeho snahu o řešení osobních problémů MUDr.Černého, do kterých se dostal díky své nesoudnosti.

 


MUDr.Pavel Rusý

 

 

Zdeněk Běla, MUDr Pavel Rusý

ředitelství RALLY BOHEMIA ´05

 


 
 
Fotogalerie:   Rally Bohemia 2005 od Pavla Kacerovského

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose