www.car.cz
 

Le Mans Endurance Series v Monze - Enge, Pergl a Janiš přes penalizaci stříbrní !!!!!
     10.7.2005 23:24 - tisková zpráva


České trio MenX na stupních vítězů - (10.07.05)

Mladý český tým MenX po velkém boji získal druhé místo třídy GT1 ve druhém závodu Le Mans Endurance Series v Monze, pro tým to byl zároveň druhý závod v této sérii. Tomáš Enge, Robert Pergl a Jarek Janiš se vyvarovali chyb a dočkali se odměny. Enge zajel nejrychlejší kolo závodu.

Závod v Monze přinesl zajímavou podívanou s mnoha překvapeními a zvraty. Český tým od počátku bojoval o vítězství, v průběhu závodu na 1000 km opět ochutnal pocit vedoucího vozu třídy.

Začátek závodu byl ve znamení souboje Engeho s Christophem Bouchutem, kteří se dokázali odpoutat zbytku jezdců třídy GT1. Následně převzal vůz Pergl, který jel slušným tempem a na rozdíl od mnoha soupeřů se vyvaroval chyb a do vozu se mohl vrátit Enge. Krátce po polovině závodu byl tým zasažen tříminutovou penalizací stop&go za nesrovnalosti při zastávce v boxech.

Jezdci však neztratili odhodláni a zajížděli rychlá kola. Janiš, který byl po celý víkend v pohotovosti, dostal šanci ukázat své schopnosti a zároveň byl tím, kdo měl čest dokončit závod. Vůz Ferrari 550 Maranello společnosti Care Racing jel v zásadě bez problémů a pneumatiky Michelin prokázaly excelentní rychlost i výdrž.

Tomáš Enge:Je to příjemný pocit, být poprvé v letošní sezoně na stupních vítězů. Doufám, že jsem konečně prolomil smůlu a od teď mi bude osud více nakloněný. Ve všech mých střídáních jsem jel hodně ostře, mám rychlé kolegy, myslím, že jsme si stupně vítězů zasloužili. Tříminutová penalizace byla možná příliš tvrdá, ale takové už jsou závody.

Robert Pergl:Jsem hrdý na tento výsledek a na náš český tým a české jezdce. Bojovali jsme až do konce, bylo to těsné, takže dokážete pochopit, že přemýšlíme nad tím, jak bychom dopadli bez penalizace. I přesto je to skvělý výsledek a jdeme si ho užít.

Jarek Janiš: Opravdu jsem nečekal, že dnes pojedu, ale byl jsem připravený. Nebyl to snadný úkol, když jsem v trénincích odjel jen pár kol. Snažil jsem se vyhnout problémům a dokončit závod. Celý tým odvedl dobrou práci, můžeme být spokojeni.

Ivo Horn, technický ředitel:V prvé řadě jsem rád, že jsme dokončili závod a vůz je v pořádku. Neměli jsme před závodem dost času na trénink všech potřebných věcí včetně zastávek v boxech, protože jsme veškerou energii věnovali opravě vozu. Vůz jel v podstatě bez problémů, z preventivních důvodů jsme jen doplnili chladící kapalinu.

Stupně vítězů jsou pro všechny členy týmu skvělou odměnou. Dnes si užijeme náš úspěch, ale pak se budeme soustředit na další závod. Víme, v kterých oblastech se musíme zlepšit a v Silverstone snad dopadneme lépe.

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose