www.car.cz
 

Würth sprintrally Vsetín - návrat k tradicím
     13.7.2005 23:24 - tisková zpráva


Do startu Würth sprintrally Vsetín zbývá ještě několik měsíců. Už nyní však pořadatelé jednají o nových tratích.

 

Fanouškové soutěží často vzpomínají na doby, kdy rally na Vsetínsku patřily k ozdobám soutežního sportu v ČR. V poslední době se totiž nádherné RZ po místních silničkách vytratily ze světa a zůstaly jen rychlé neatraktivní úseky. Organizátoři z Autoklubu Vsetín - město se s danou situací nesmířili a v loňském roce uspořádali první roční Würth sprintrally Vsetín.

 

 Cílem pořadatelů je vrátit místní rally do své původní podoby. V loňskám roce se Würth sprintrally Vsetín konala jako volný podnik v jediném volném termínu na začátku června. Prvním požadavkem po zařazení do kalendáře MČR ve sprintrally, byla právě změna termínu.

 

Všichni si jistě vzpomínáme na dobu, kdy se valašsské soutěže jezdily na podzim. Již tak těžké tratě se tak díky spadanému listí, častému dešti a mlze stávaly ještě těžšími. Právě do těchto tradičně náročných, přírodních podmínek jsme chtěli naši rally vrátit.“ říká ředitel  Würth sprintrally Petr Gryger a dodává V současné době probíhají jednání o tratích, na kterých bychom chtěli jet. Nebudeme skrývat fakt, že se chceme vrátit na tradiční tratě, které dříve patřily mezi klenoty nejen Barum rally a Valašsské rally, ale vlastně i mezi nejkrásnější RZ v republice.

 

Jestli budou naše jednání úspěšná, závisí především na  majitelích a správcích silnic. Z minulého období tu totiž zůstalo mnoho nesplněných slibů. Získat ztracenou důvěru správců a majitelů není jednoduché  a v podstatě jde v prvé řadě o vyrovnání starých dluhů, předešlých pořadatelů. Návrat na staré tratě proto bude ještě chvíli trvat. Nechceme se pyšnit dlouhými, slátanými rychlostními zkouškami a proto se snažíme postavit i zkoušky, které budou v regionu zcela nové…. 

 

Probíhají také jednání s dalším velkým sponzorem, který by pomohl získat lesk poslednímu mistrovskému podniku sezóny. Počet sprintrally v MČR je velký a jsme za to, aby  jezdci mohli absolvovat soutěž na vysoké  sportovní úrovni se všemi aspekty moderní soutěže .

 

Domníváme se, že někteří organizátoři ustrnuli , či se dokonce stali mrtvolami, které nehodlají do soutěžního sportu přinést už nic nového. Podle toho potom vypadá stále klesající úroveň motoristického sportu, především na úrovni MMČR . Nechceme se s tím smířit a uděláme všechno proto, abychom se stali členy té nové skupiny organizátorů, kterým nejde jen o výběr startovného od jezdců. “

 

Autoklub Vsetín město kromě Würth sprintrally Vsetín pořádá i další akce. V termínu 16. - 17. se na známé trati Malá Bystřice - Dušná bude konat oblíbený závod do vrchu Valašský klobúk 2005. Ten je zařazen do MČR , EU zóny a pojede se také jako Mistrovství historických vozidel.

 

Na trati závodu uvidíme  kompletní českou vrchařskou špičku, několik Slováků a Poláků. Na startovní listině tak bude asi 85 vozů včetně  F 3000. Z Valachů odstartuje Ivo Krampota (BMW) a Silvestr Mikuláštík (Subaru).

 

 

Tisková informace AK Vsetín - město

Připravil Vaculík Pavel a Marek Chytka

www.rallyfan.cz


 
 
Fotogalerie:   Rallye Prachatice 2005 od NesroTeamu

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose