www.car.cz
 

Jaká bude konkurence v Litovli ? Chybět nebude ani Žerava
     14.7.2005 11:08 - tisková zpráva


NOVASERVIS SUPERCROSS CUP 2005

16. – 17. 7. 2005 - LITOVEL u Olomouce

 

  

Chybět nebude ani Žerava

   Přestože NOVASERVIS SUPERCROSS CUPU 2005 předcházely do posledních okamžiků problémy kolizí s měnícími se termíny zahraničních národních šampionátů, k nimž se přidala        i zranění některých kontaktovaných jezdců, startovní listiny tříd 125 ccm a Open slibují divákům   v Litovli kvalitní dvoudenní podívanou.

 

Ve stopětadvacítkách jsou nejvážnějšími uchazeči o titul jeho obhájce Jan Brabec (byť vinou zranění se musel smířit s tréninkovou pauzou), jeho loňský nejvážnější soupeř a miláček diváků Petr Bartoš, muziku bude tradičně tvrdit i loni bronzový Michal Votroubek.

 

Zamíchat kartami je připraven v barvách přerovského Emos Kawasaki Racing Teamu hostující výborný slovenský jezdec Tomáš Bučenec, který už nejednou právě v Litovli osvědčil svoji bojovnost. Mírným favoritem třídy Open je u nás velmi dobře známý         a populární Němec Lukas Weis, jemuž superkrosová specifika mimořádně vyhovují.

 

Do čela lovců Weisova skalpu se překvapivě postaví úřadující motokrosový mezinárodní mistr České republiky třídy Open Martin Žerava, kterému se opět daří i seriálu mistrovství světa třídy MX3. Rodák ze Šternberku, nyní žijící v Prostějově, nepatří k pravidelným superkrosovým aktérům, takže jeho start na vypůjčeném motocyklu se řadí k největším událostem litovelského dvojzávodu.

 

Loňskému vicemistru republiky Petru Masaříkovi superkrosový titul už řadu let uniká, jeho letošní forma však napovídá, že z Litovle        by nemusel tentokrát odjet s prázdnou. Pozornosti diváků neujde samozřejmě ani brněnský nestor Miroslav Kučírek, který loni vybojoval v celkovém pořadí bronzovou medaili.

 

Zamíchat předními pozicemi jsou připraveni     mj. i František Máca, Zdeněk Kostelecký, Vítězslav Marek a Zdeněk Blábolil. Jezdce obou tříd čeká v Litovli po oba dny shodný program, složený z rozjížděk, opravné jízdy (tzv. poslední šance) a dvou zvlášť bodovaných finálových jízd.

 

Během soboty a neděle tak diváci uvidí celkem po čtyřech finálových bitvách stopětadvacítek a třídy Open.

 

 

Z časového harmonogramu seriálu Litovel

09.00 – 10.30 hod.   Volné tréninky

10.45 – 12.20 hod.   Kvalifikační tréninky

12.30 hod.                 Slavnostní zahájení závodu s představením jezdců

13.00 hod.                 Rozjížďky

14.00 hod.                NOVASERVIS SUPERJUMP

14.45 hod.                 Poslední šance (opravná jízda)

15.20 hod.                 Finálové jízdy

 

 


 
 
Fotogalerie:   Supermoto MČR 2005

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose