www.car.cz
 

Jan Kopecký nedokončil Rally Úslava Blovice - proražený chladič
     18.7.2005 11:23 - tisková zpráva


V rámci testování nového vozu Škoda Fabia Kit Car se zúčastnila posádka Jan Kopecký-Filip Schovánek Rally Úslava Blovice, která je součástí Mistrovství ČR ve sprintrally. Na vývoji vozu se opět pilně před soutěží pracovalo a největší změny zaznamenal podvozek šestnáctistovkové Fabie.

 

V úvodní rychlostní zkoušce dosáhla posádka Jan Kopecký-Filip Schovánek druhého času ve třídě A6 za Josefem Petákem. Ve druhé rychlostní zkoušce dosáhl Jan Kopecký s vozem Škoda Fabia Kit Car identického času jako Renault Clio S1600 s Josefem Petákem za volantem. Rally Úslava Blovice tedy slibovala nádherný souboj ve třídě A6.

 

Bohužel kitová Fabia uklouzla na štěrku ve třetí rychlostní zkoušce a proražený chladič překazil posádce Jan Kopecký-Filip Schovánek možnost bojovat o vítězství ve třídě. Posádka se rozhodla odstoupit ze soutěže, aby předešla případnému většímu poškození vozu.

 

Na třetí rychlostní zkoušce se v jedné ze zatáček objevil na rozteklém asfaltu velmi nečekaně štěrk, na kterém jsme uklouzli. Během seznamovacích jízd štěrk v této pasáži nebyl a proto jsme jej neměli poznamenaný. Podobné problémy měly i jiné posádky startující v čele startovního pole. My jsme jeli první a proto nás nevarovaly ani brzdné dráhy malované na asfaltu. Samozřejmě v podobné situaci je vůz s jednou poháněnou nápravou prakticky neovladatelný.

 

S vozem specifikace WRC lze i v této kritické situaci pracovat a pokusit se jej udržet na trati.

 

Každopádně odstoupení ze soutěže je důsledkem naší chyby a velmi nás mrzí. Vůz je téměř nepoškozen, ale část plotu prorazila chladič a bez vody se motor začal přehřívat. Proto jsme se rozhodli odstoupit,“ řekl zklamaný Jan Kopecký.

 

„I takovéto situace k automobilovým soutěžím patří. Honza s Filipem udělali chybu a za každou chybu se v rallye platí. Tentokrát nebyla kolize nijak dramatická, takže nejsmutnější je odstoupení ze soutěže. Nemá smysl se vymlouvat na fakt, že při seznamovacích jízdách štěrk na trati nebyl a nepoužili jsme před startem posádku, která by monitorovala změny na trati. Neděláme z odstoupení tragédii a soustředíme se na náš další program.

 

Před startem rallye jsme měli privátní shakedown a zde se potvrdilo další zlepšení vozu Škoda Fabia Kit Car v podvozkové části. Jízdní vlastnosti vozu jsou skutečně velmi dobré,“ doplnil Josef Kopecký informace o dalším vývoji nového vozu.

 


 
 
Fotogalerie:   Rallyesprint Blovice 2005, foto Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose