www.car.cz
 

Nedávný motocyklový Doprastav Open v Mostě v číslech
     18.7.2005 16:49 - tisková zpráva


Nedávný český podnik Mistrovství Evropy silničních motocyklů, který se jel na mosteckém Autodromu Duhové Energie, byl zvláštní hned v několika ohledech. A mnohé z nich lze dokonce vyjádřit číselně.


Především při něm byl ustaven nový traťový rekord s motocyklem pro profil s Carecovou šikanou. Nejlepšího času dosáhl v sobotní kvalifikaci španělský jezdec Alvaro Molina na Aprilii v kubatuře do 250 ccm a do evidence nejlepších výsledků tak mohl být zapsán čas 1:41,630, což činí úctyhodný rychlostní průměr 149,448 km/h.

Samotné jezdecké obsazení mistrovského víkendu stojí také za zmínku. V závodech evropského šampionátu, ale i volných tříd Přeboru České republiky a v Supermono Open bylo zapsáno a v areálu okruhu bylo fyzicky přítomno celkem 216 jezdců, což je skutečně nezanedbatelné množství.

 V tiskovém středisku závodů bylo akreditováno celkem 86 novinářů, fotografů, kameramanů a produkčních z médií skutečně z celé Evropy. Své štáby do Mostu vyslala nejen Česká televize, ale například i německá ZDF, zastoupení zde měly noviny a časopisy z Německa, Rakouska, Itálie, Španělska, Francie i Velké Británie.
Závěrem si ještě připomeňme návštěvu, která také překonala očekávání. Od 8. do 10. července se na diváckém svahu a v paddocku mosteckého okruhu objevilo celkem 3200 lidí, mezi kterými byli nejen klasičtí platící diváci, ale také výherci soutěží o volné vstupenky, které pravidelně probíhají v českých i německých novinách. Dále to byli zástupci partnerských společností, V.I.P hosté a mnoho dalších.

Nejobsazenějším místem diváckého svahu byl pochopitelně trakt nad novou šikanou, kde se ve třech ze sedmi mistrovských závodů semlela hned po startu hromadná havárie několika jezdců a diváci tedy měli neustále postaráno o skvělou a napínavou podívanou.

Do Czech Coal Adrenalin Bike Weekendu, což bude letošní druhý velký motocyklový podnik, zbývá jen několik dní a dá se doufat, že také v tomto případě vznikne důvod k podobně příjemné bilanci. V rámci UEM Alpe Adria Cupu se totiž pojede i kubatura Superbike a je vysoce pravděpodobné, že hodnota traťového rekordu se opět o něco posune.

 

ADE MOST


 
 
Fotogalerie:   MS superbike, Brno 2005, foto J. Vrátil

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose