www.car.cz
 

Pololetní výsledky áček. Prodeje rostou
     19.7.2005 20:50 - tisková zpráva


Pololetní výsledky AAA AUTO: prodej +3 %, obrat +4 %
 
Společnost AAA AUTO prodala v prvním pololetí tohoto roku 23 430 automobilů, což je o 3 % více než ve stejném období předchozího roku. Zároveň zvýšila obrat o 4 % na 3,751 miliardy Kč.

 

Konkurence na automobilovém trhu je rok od roku tvrdší, a to v segmentu nových i ojetých vozů. Motoristé ještě nikdy neměli takový výběr a takové možnosti volby jako nyní. „Kvůli 30% nárůstu individuálních dovozů ojetin se ale podstatně zhoršila kvalita českého vozového parku a diferencovaly ceny.

 

Rozdíly v technickém stavu jednotlivých automobilů jsou stále markantnější. Dva „papírově“ stejné automobily tak často mají úplně jinou cenu,“ uvádí Group Sales Manager AAA AUTO Tomáš Lachout.

 

Podle předsedy představenstva AAA AUTO Anthony Jamese Dennyho je pozitivním signálem zvyšující se poptávka po novějších vozech. „Motoristé kupují kvalitnější a novější automobily, největší poptávka je po autech do pěti let stáří, proto nám roste obrat rychleji něž počet prodaných vozů,“ vysvětluje Denny a dodává: „Nároky klientů na technický stav naštěstí rostou a stejně tak i požadavky na lepší výbavu, především klimatizaci a airbagy.“

 

Změny v cenách se projevily nejvíce v kategorii do 100 000 Kč, kde došlo v prvním pololetí k růstu o 10 %. V kategorii nad 250 000 Kč ceny naopak o 15 % klesly. Kvůli dražší naftě se znatelně propadl i zájem o dieselové automobily.

 

„Zájem o diesely je o 20 % nižší než před rokem a o 30 % nižší než před dvěma lety. Oproti minulému roku je letos o 30 % nižší i poptávka po sportovních vozech a kabrioletech. Přibližně o třetinu se ale zvedl zájem o kombíky a MPV vozy,“ dodal Group Sales Manager Tomáš Lachout.
 

Kontakt:
Magdaléna Drsová

Tisková mluvčí


 
 
Fotogalerie:   Galleria Ferrari, Maranello - foto Dan Rozkol

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose