www.car.cz
 

Jiří Skula postoupil do finále motokárového Mistrovství Evropy
     21.7.2005 18:22 - tisková zpráva


Tuhé a úspěšné boje sváděl o uplynulém víkendu na motokárovém okruhu v Sosnové u České Lípy mladý jezdec Jiří Skula. Konala se zde kvalifikace na finále ME v italské Muro Lecce.

Nejprve se jelo pět kvalifikačních jízd ve třídě ICA-J, ve kterých se Jirka zpočátku pohyboval kolem vynikajícího 5. místa. V posledních dvou rozjíždkách však po kolizích obsadil 22. a pak 26. místo. V celkovém hodnocení byl dvacátý sedmý. V rozjíždkách startovalo celkem 96 jezdců z různých evropských zemí a z nich jich do finalových jízd postupovalo celkem 34, tedy včetně Jiřího Skuly.

V první finalové jízdě obsadil Skula devatenácté místo a ve druhé pak místo dvaadvacáté. Po vyhodnocení všech výsledků obsadil celkově 18. místo, ze 34 účastníků finalové jízdy postoupilo na evropské finále 24 jezdců. Jiří Skula se tak objeví 21. srpna 2005 mezi evropskou elitou v italské Muro Lecce.

Týden před tím si ale ještě zazávodí na mosteckém autodromu, kde nastoupí k bojům o další body v seriálu závodů MM ČR Divize D4, kde je v průběžném pořadí po třech úvodních závodech vedoucím jezdcem ve třídě do 1400 ccm.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Jančík a Trunkát v Tišnově od Petra Frýby

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose