www.car.cz
 

Jakub Smrž v Donington Parku po prvním tréninku uzavírá první dvacítku
     23.7.2005 09:47 - tisková zpráva


POZOR: SOUTĚŽ o vstupenky na motocyklovou GRAND PRIX ČR 2005

První trénink

Pro Kubu Smrže začal první tréninkový den britské  Grand Prix v Donington Parku ve skutečností až odpolední měřenou kvalifikací, ve které obsadil až 20. místo.

První den britské Grand Prix v Donington Parku nezačal pro Kubu Smrže znova šťastně, když v ranním tréninku odjezdil jenom sedm kol. Navíc havaroval a pak již nepokračoval. Český jezdec tak měl rozhodně co dohánět v první měřené kvalifikace odpoledne, která se i přes hrozbu deště konala na suché trati.

Jakub Smrž: „Ve volném tréninku jsem měl problémy s tím, že se mi zatahovala přední brzda. Dvakrát jsem kvůli tomu musel zajet do boxů, ale nepodařilo se nám závadu odstranit. Těsně předtím, než jsem chtěl zajet do boxů potřetí, tak se mi z výjezdu z jedničkové zatáčky přizvedlo přední kolo.

Přibrzďující brzda ho tak zablokovala a jakmile se opět dostalo na zem, tak jsem přes něj upadl. Kromě toho, že jsem neobjel moc kol, tak jsem si taky trošku sedřel kůži na malíčku, což mi vadilo při kvalifikaci. Odpoledne jsem tak vlastně začínal od začátku a hledal správnou stopu, musel jsem si zvykat na nový brzdový sytém, kterým jsme nahradili ten vadný z volného tréninku a je úplně odlišný.

Na zítra musíme předělat převodovku a nastavení pérování, což jsme bohužel neměli možnost zjistit ve volném tréninku. Doufám, že vydrží minimálně takové počasí jako dnes, protože dokážu ještě hodně zrychlit.“


Pořadí po 1.kvalifikaci:
1   Jorge LORENZO        HONDA       1.32,609
2   Alex DE ANGELIS      APRILIA      1.32,713
3   Hiroshi AOYAMA       HONDA       1.32,826
4   Daniel PEDROSA       HONDA       1.32,887
5   Casey STONER          APRILIA      1.33,085
….
20 Jakub SMRŽ              HONDA        1.35,432  ztráta na prvního / - 2,823 sek/
 MPAFoto.com 

Prv


 
 
Fotogalerie:   MS superbike, Brno 2005, foto J. Vrátil

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose