www.car.cz
 

Kája Abraham zajel na Doningtonu zatím svůj nejlepší závod sezóny v MS !!
     25.7.2005 09:59 - tisková zpráva


Jen pověstný kousek

I přes pád v ranním warm upu zajel Kája Abraham zatím svůj nejlepší závod sezóny.

Páteční a sobotní sucho skončilo při britské Grand Prix ranním nedělním warm upem, v němž si Karel Abraham nevedl ze začátku nijak zle. Dokonce se pohyboval okolo 13.místa, v jeho závěru však Kája spadl. Obrazil si levé zápěstí a mechanikům tak několik desítek minut před začátkem přidělal pořádnou hromadu práce.

Technická závada však zabránila, aby se Kája postavil na svůj startovní post z kvalifikace. Motocykl se podařilo uvést do závodního stavu doslova pár vteřin  před samotným startem.

Kája však již musel startovat z boxů, což mělo za důsledek podstatnou ztrátu na celé startovní pole již v samotném úvodu. Když se mu již podařilo dotáhnout na jezdce v závěru pole byl závod pro déšť přerušen.

Druhá zkrácená část závodu však vyšla již mnohem lépe a Karel Abraham dokonce bojoval v hustém dešti o své první body v MS. Nakonec chyběl jen pověstný kousek, i tak si však český mladíček odváží z Anglie sedmnácté místo, což je jeho prozatímní nejlepší výsledek v MS.

 

Karel Abraham:

Snažil jsem se ve warm upu jet co nejrychleji, abych si vyzkoušel jakou má trať v Doningtonu adhézi. Bohužel tři minuty před koncem jsem si zcela zbytečně ustlal. Do startu chybělo 25 minut a mechanici při zahřívání zjistili problém na převodovce.

Celý motor se musel rozdělat a závada odstranit. Na startovní rošt jsem se tak již postavit nemohl a při příjezdu na pit lane svítilo již posledních 5 vteřin. Pak už by mne maršálové do závodu vůbec nepustili. Protože byl závod přerušen pro déšť, vznikla tak šance na mnohem lepší výsledek než jsem mohl po komplikacích očekávat. Start do druhé části závodu /devíti kolového sprintu/ pro mne byl z poslední pozice a ne zcela se mi vydařil.

Ovšem v první zatáčce jsem se již dostal přes 4 soupeře. Můj posun vpřed v klasifikaci byl i díky pádů soupeřů, ale to k tak hektickému průběhu na vodě patří. Hodně mně štve, že to nevyšlo. Byl jsem již hodně blízko, ale je to pro mne velká motivace před dalším závodem, který nás čeká další víkend na německém Sachsenringu.“  

 PS: tento článek je navíc velkou nápovědou pro jednu z otázek naší soutěže !!!!!
http://car.automedia.cz/default.asp?exe=2&kat=&id=4802

 

Pořadí v cíli:

 

1  Julian SIMON                KTM                

2  Mike DI MEGLIO           HONDA             

3  Fabrizio LAI                  HONDA           

4  Marco SIMONCELLI     APRILIA  

5  Pablo NIETO I               DERBI   

….

17   Karel ABRAHAM       APRILIA            odstup od prvního v pořadí / -45,101 sec/   


 
 
Fotogalerie:   FIA GT v Brně 2005 - zákulisí od Vládi Rožánka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose