www.car.cz
 

Jednobodový návrat Radomila Rouse v anglickém Doningtonu
     25.7.2005 16:50 - tisková zpráva


Senzační návrat Radomila Rouse

Skvělým způsobem se po zlomenině levého zápěstí vrátil do seriálu mistrovství světa silničních motocyklů kralický jezdec Radomil Rous (Würth Honda BQR). Ten v kubatuře do 250 ccm na své hondě po problémech v kvalifikaci sice startoval až z 25. místa, ale nakonec bral cenný bod za patnácté místo.

V sobotním ranním tréninku jsme se snažili drobnými změnami doladit nastavení podvozku, ovšem neúspěšně, a tak jsme se před odpolední kvalifikací vrátili k původnímu nastavení ze včerejška. V měřeném tréninku jsem pak odjel jenom jedno kolo. Při předjíždění jsem se dostal mimo ideální stopu, pak jsem při brždění havaroval a bylo vymalováno,“ popsal sobotní problémy sedmadvacetiletý člen znojemského Racing teamu.

V samotném závodě, který se jel celý na vodě, se Rousovi povedl start a brzy se dostal do druhé desítky. Prakticky celý závod jel společně s dalších Čechem Jakubem Smržem (startoval ze 17. místa). Oba reprezentanti se dlouho tahali o body, lepší byl nakonec Radomil Rous s hondou, kterou do cíle dovedl na 15. místě.

Na Smrže zůstalo první nebodované místo. V průběžném hodnocení šampionátu MS silničních motocyklů má kralický jezdec osm bodů, Smrž ztrácí na svého českého rivala už dva body. Další závod se jede již o tomto víkendu na německém Sachsenringu.

Konečné pořadí Britisch Grand prix (Donington park): 1. De Puniet (Francie, Aprilia), 2. West (Austrálie, KTM), 3. Stoner (Austrálie, Aprilia), 4. Pedrosa (Španělsko, Honda), 5. Porto (Argentina, Aprilia), … 15. Rous (Česká republika, Honda), 16. Smrž (Česká republika, Honda).

Průběžné hodnocení MS – kubatura do 250 ccm: 1. Pedrosa (Španělsko, Honda) 156 bodů, 2. Stoner (Austrálie, Aprilia) 122, 3. Dovizioso (Itálie, Honda) 111, 4. Porto (Argentina, Aprilia) 85, 5. De Puniet (Francie, Aprilia) 79, 6. Lorenzo (Španělsko, Honda) 78, … 20. Rous (Česká republika, Honda) 8, 21. Smrž (Česká republika, Honda) 6.

Martin Mutl


 
 
Fotogalerie:   ME silničních motocyklů Most 08.-10.07.2005

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose