www.car.cz
 

Altea získala partnera světové třídy - tenisovou legendu
     3.8.2005 20:06 - tisková zpráva


Tenisová legenda John McEnroe propůjčí svoji tvář reklamní kampani na SEAT Altea

 

John McEnroe, jeden z nejlepších tenistů sportovní historie, propůjčí svoji tvář a charisma nové reklamní kampani automobilky SEAT, propagující model Altea. Originální reklamní spot se do éteru dostane už v říjnu.

 

Spojení McEnroe - Altea má svoji hlubokou logiku: Na jedné straně 46letá sportovní legenda, fenomenální levoruký tenista, který v osmdesátých letech kraloval tenisovým dvorcům a jenž si získal sympatie znalců i tvrdošíjným prosazováním svého originálního pojetí hry. Na druhé straně SEAT Altea – nemenší individualita mezi automobily, vůz, který boří zažité mantinely mezi tradičními automobilovými třídami a stává se zakladatelem nového segmentu MSV (Multi-Sports Vehicle). A k tomu podobně fenomenální dynamičnost, sportovní charakter, vitalita...

 

„Spolupráci s automobilkou SEAT beru jako velkou výzvu,“ prohlásil McEnroe po prvním jednání s představiteli španělské značky. „Myslím, že charakter modelu Altea dobře ladí s mým image i hodnotami. Vozy SEAT jsem dosud v podstatě neznal, protože v USA se zatím neprodávají. Ale Altea mne okamžitě oslovila a tak -  i když tento druh reklamy nedělám příliš často – jsem nad nabídkou příliš neváhal.“

 

Televizní reklamní spot se natáčel v jižním Španělsku v červenci, jen několik dnů před tím, než McEnroe dovedl tým USA k vítězství v Poháru národů seniorů, což je „odnož“ Davis Cupu pro hráče nad 35 let, který se letos hrál ve španělské Marbelle.

 

Během natáčení se John McEnroe několikrát svezl také s nejnovějším přírůstkem modelového portfolia značky SEAT – s novým Leónem. Jeho hodnocení bylo velmi pozitivní: „León se mi opravdu zalíbil – na to, že tento vůz vypadá jako sportovní kupé, je v něm spousta místa, a to i na zadních sedadlech. Osobně se mi moc zamlouvaly „neviditelné“ kliky zadních dveří - jejich začlenění přímo do rámu dveří je skutečně skvělým designerským trikem.“

 

Do vozů SEAT se John McEnroe posadí zase začátkem srpna, kdy se zúčastní tenisového turnaje seniorů v portugalském Algarve. Může se přitom těšit na opravdu nevšední zážitek, protože se pro něj připravuje prototyp SEAT Altea poháněný zážehovým motorem T FSi o výkonu 200 k a s pohonem všech čtyř kol.

 

* * *

 

John McEnroe

  • Narozen 16. února 1959 v německém Wiesbadenu.
  • První Grand Slam vybojoval v roce 1979.
  • Během své kariéry získal celkem 17 grandslamových titulů, 77 turnajových vítězství ve dvouhře a 77 vítězství ve čtyřhře.
  • Jeho výhra ve finále Wimbledonu v roce 1980 nad Björnem Borgem je dodnes považována za jeden z největších duelů tenisové historie.
  • Přivedl tým USA k pěti titulům v Davis Cupu.
  • Kromě herního umění proslul svým temperamentem a kritickými výroky na kurtech.
  • Stále aktivně hraje tenis a účastní se seniorských turnajů v USA, Evropě, Asii a Austrálii.
  • Své zkušenosti z kurtů zúročuje i jako uznávaný televizní komentátor.
  • Tvrdí o sobě, že není velkým znalcem automobilů, ale řídí velmi rád.
  • Dává přednost evropským vozům a těší se na evropské silnice, kde se podle něj v levém dálničním pruhu nejezdí tak pomalu jako v USA.

 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Rally Agropa 2005 od Pavla Paláčka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose