www.car.cz
 

Týden jobovek aneb Kresta pojede s focusem WRC
     Pavel Jelínek


Tento týden byl plný soutěžáckých "jobovek", či překvapení na téma čeští soutěžáci. Nejdříve Charouz stopnul angažmá Tomáš Engeho v rallye, potom se Roman Kresta rozešel s týmem ProRacing nebo se taky možná ProRacing rozešel s Romanem Krestou, i když to obě strany označily jako pohodové ukončení spolupráce. No ale překvapení to bylo minimálně takové, jako když Kresta nedávno ohlásil angažmá právě v týmu ProRacing a starty s vozem Hyundai Accent WRC.

Pozor: Kniha Česká rally ve fotografii 2003 právě VYŠLA - (číst a objednávat můžete  zde)

Hyundai  WRC už Kresta nepojede"Po vzájemné dohodě obou stran jsme ukončili naši dosavadní spolupráci s Romanem Krestou. Tým bude i nadále startovat se dvěma vozy Hyundai Accent WRC, druhý vůz se však nezúčastní českého šampionátu. Nejbližším startem pro nás zůstává podle plánu na konci března Rallye Šumava, kde za volant týmového Accentu WRC usedne Jozef Béreš," uvedl stručně v oficiální zprávě manažer a majitel týmu ProRacing Marek Šilhánek.

"Bohužel, nedošlo k dohodě o další spolupráci mezi šéfem týmu Pro Racing, panem Šilhánkem a mým manažérem panem Hasíkem. Po vzájemné dohodě jsme ji tedy ukončili. Na Rallye Mogul Šumava a posléze i v celé letošní sezóně, budu startovat s vozem Ford Focus WRC 2002 připraveným firmou J.M. Engeneering," uvedl pro změnu Roman Kresta.

A zatímco vloni tiskový úsek Krestova týmu chrlil jednu tiskovou zprávu za druhou ke každé blbosti, dnes mlčí...... Žádné oficiální novinky nepřicházejí. Jasné ovšem je, že Romanův program má být zachován, dojde pouze k výměně vozu. Krestovým novým sportovním náčiním bude Ford Focus WRC modelového roku 2002, tedy auto poměrně hodně podobné mistrovskému vozu Václava Pecha.

Poprvé by se měl Kresta s focusem představit při rychle se blížící klatovské Rallye Šumava Mogul, které je v kalendáři vyhrazen termín 25. - 27. března. Nadále pak má v plánu zúčastnit se také několika podniků mistrovství světa....


No, nic proti focusu, ale mám pocit, že je veliká škoda, že to oboustranně velmi pohodové ukončení spolupráce přišlo právě v té chvili, kdy přišlo. Kdyby totiž přišlo o pár hodin, či dnů dřív, mohlo na Krestu čekat jedno nádherné a volné Subaru Impreza WRC S9. A věřím, že by Romanovi pěkně slušelo. I když Hrdinkovi bude slušet taky a uvidíme, jak mu to po roce půjde. ( pokud ovšem bude závodit, což nelze tvrdit na sto procent.....)


Pavel Jelínek, www.car.cz

 

Pozor: Kniha Česká rally ve fotografii 2003 právě VYŠLA

Komu by nejvíce slušelo "volné" Subaru Impreza WRC


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose