www.car.cz
 

Finsko : Roman Kresta po exhibiční jedničce osmnáctý
     5.8.2005 11:47 - tisková zpráva


Finsko shakedown: Roman Kresta šestnáctý

Vítězem shakedownu před Finskou rally se stal Marcus Grönholm s vozem Peugeot 307 WRC. Druhý skončil Toni Gardemeister a třetí Petter Solberg. Sébastien Loeb, který bude na trať vyrážet jako první obsadil bramborovou příčku.

Marcus Grönholm: „Auto je OK. Jsem sebejistější než před kteroukoliv jinou soutěží v letošním roce. Pojede mnoho rychlých Finů a myslím, že nejnáročnější to bude v sobotu, kdy se soutěž přesune na jih.“

Sébastien Loeb: „Nikdo to pro mě nebyla nejlepší rally. Vždy jsem se potýkal s nějakými problémy. Letos se ale cítím v pohodě a také Xsara WRC je dobře připravená. Jako vždy, pojedu naplno. Bylo by krásné, kdyby se mi podařilo zvítězit, ale nebude to lehké. Nechci zbytečně riskovat.“

Toni Gardemeister: „Shakedown byl OK. Auto je skoro stejné, s jakým tu vloni startoval Markko Märtin. Testy proběhly v pohodě a jsem připraven. Možná bych mohl i vyhrát, ale mým hlavním cílem je dojet na stupních vítězů.“

Časy shakedown Finsko:

1. Grönholm (Peugeot) 2:02.0 min.

2. Gardemeister (Ford) 2:02.2

3. Solberg (Subaru) 2:03.8

4. Loeb (Citroën) 2:04.1

5. Rovanperä (Mitsubishi) 2:05.0

6. Paasonen (Škoda) 2:05.1

7. Duval (Citroën) 2:05.2

-. Märtin (Peugeot) 2:05.2

9. Galli (Mitsubishi) 2:05.9

-. Atkinson (Subaru) 2:05.9

11. Schwarz (Škoda) 2:06.5

12. H. Solberg (Ford) 2:08.6

-. Hirvonen (Ford) 2:08.6

-. Tuohino (Škoda) 2:08.6

15. Stohl (Citroën) 2:09.2

16. Kresta (Ford) 2:09.5

17. Sohlberg (Subaru) 2:09.7

18. Pons (Citroën) 2:10.7

19. Warmbold (Ford) 2:11.2

20. Latvala (Toyota) 2:14.1

21. Lindholm (Peugeot) 2:19.4

Finsko: Roman Kresta už nastavení Focusu WRC 03 neměnil

V podstatě jen několik minut po skončení shakedownu jsme se spojili s Romanem Krestou, který nám oznámil, že si jej projel celkem třikrát. Nejlepšího času přitom dosáhl při druhém průjezdu.

„Trať byla hodně rozbitá, tudíž nemělo cenu jezdit znovu a znovu. Při třetím průjezdu jsem svezl nějakého hosta z Řecka, takže celkem zábava,“ řekl na úvod Kresta.

V úterý jsme s Romanem mluvili o nastavení vozu. Změnilo se tedy dnes něco na Focusu WRC 03? „Ne, již jsem neprovedl žádné úpravy, možná k tomu dojde až při samotné rally. Navíc dnes nepřálo ani počasí, zrovna teď se rozpršelo.“

„Ještě dnes nás čeká superspeciálka. Ani nevím, kolikátý budu vyrážet na trať, protože se jede v opačném pořadí. Bude to překvapení. Znovu se ale potvrdily mé předpovědi. Je tu spousta českých fanoušků a vlajek. Super atmosféra. Zdravím fandy také do Čech, kteří nás budou sledovat prostřednictvím internetu,“ uzavřel své povídání tovární jezdec Fordu.

 

Finsko: RZ 1 Killeri 1 SS - Roman Kresta osmnáctý

Na první pozici přenocuje po úvodní super speciální rychlostních zkoušce Petter Solberg s vozem Subaru Impreza WRC. Druhý je Harri Rovanperä na voze Mitsubishi Lancer WRC a o třetí pozici se dělí Marcus Grönholm s Arminem Schwarzem.

Jednička továrního týmu Škoda Motorsport podala ve Finsku v první rychlostní zkoušce fantastický výkon a skončila třetí. V první desítce je také Jani Paasonen, jehož čas zřejmě přijde až zítra. Janne Tuohino ve třetí Fabii WRC je dvanáctý.

Úřadující mistr světa Sébastien Loeb proťal cílovou pásku jako pátý a jeho týmový kolega Francois Duval, který má získat body pro tým, je zatím patnáctý. Gigi Galli, který dostane důvěru také v Německu, namísto Panizziho, je na šesté bodované pozici.

Roman Kresta si dával velký pozor a prozatím mu patří až osmnáctá příčka. O nic lépe na tom není ani Mikko Hirvonen, který zřejmě nečekal, že by se mohl po super speciálce nacházet na sedmnácté pozici. Toni Gardemeister je jen jedenáctý.

Nejlépe ze soukromých jezdců je na tom Henning Solberg, který sliboval již před startem, že chce prohnat absolutní špičku. Je také první ze všech Fordů a patří mu desátá příčka. Manfred Stohl pilotující Citroëna Xsaru WRC je třináctý.

Pavel Valoušek a Martin Prokop začali velmi opatrně a mezi vozy skupiny Super 1600 jim patří, devátá, resp. desátá pozice.

Zpracoval: RV FFK


 
 
Fotogalerie:   Rally Agropa Pačejov 2005, foto Jiří Dokulil

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose