www.car.cz
 

Okruh Brands Hatch se na Tommyho Mikšovského neusmál
     9.8.2005 08:27 - tisková zpráva


Déšť, zima, ale i sluníčko a teplo, takové podmínky provázely osmý závod letošního šampionátu Mistrovství světa Supersport, který pro Tomáše Mikšovského v nedělním závodě znamenal dvacáté místo.

 

Vstup do druhého z britských kol supersportového šampionátu byl doprovázen deštěm, který přinesl nymburskému jezdci čtrnáctou pozici v úvodním volném tréninku. První kvalifikace však již proběhla na suchém asfaltu a Tomáš Mikšovský v ní dosáhl na čas 1:33,315, což pro něj znamenalo průběžnou 24. kvalifikační pozici.

 

V sobotu se nejprve ve volném tréninku zlepšil na 1:32,720, aby v odpolední kvalifikaci své maximum opět posunul o další sekundu na 1:31,798. Do závodu to však znamenalo start až z předposlední řady, když mladému jezdci patřila 25. kvalifikační pozice.

 

Po nedělním ranním Warm Upu, ve kterém se zkoušelo chování motocyklu s plnou nádrží, odstartoval Tomáš Mikšovský do závodu s odhodláním zlepšit svou situaci během úvodních kol, což se také podařilo. Dobrý start a dobré první kolo posunulo Tommyho na 22. místo.

 

Bohužel po několika úvodních kolech, kdy Středočech bojoval ve skupince jedoucí o světové body, začal Tomáš na tuto skupinku mírně ztrácet. Ve druhé polovině závodu, kdy již jezdil osamocen na dvacáté pozici, odpadl z této skupinky i Holanďan Arie Vos, kterého se následně Tomáš Mikšovský pokoušel dojet a alespoň o jedno místo tak vylepšit svou bilanci.

 

S blížícím se cílem se vzdalovala i vidina dojetí a následného předjetí Vosova motocyklu. Tomáš Mikšovský podruhé v řadě dokončil závod Mistrovství světa na dvacáté pozici, když o lepší umístění ho připravila především nevydařená kvalifikace.

 

Výsledky závodu Mistrovství světa Supersport – Brands Hatch:

  1.- Sébastien Charpentier (FRA-Honda) 23 kol

  2.- Michel Fabrizio (ITA-Honda) +0,985

  3.- Kevin Curtain (AUS-Yamaha) +1,173

  4.- Stéphane Chambon (FRA-Honda) +7,317

  5.- Fabien Foret (FRA-Honda) +7,777

---------------------------

20.- Tomáš Mikšovský /CZE-Honda) +54,453

 

 

 

PR Moto Road Racing Agency

www.tomasmiksovsky.com

http://racing.motorkari.cz


 
 
Fotogalerie:   24 hodin Spa 2005 od Josefa Vrátila

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose