www.car.cz
 

Jirka Volf pojede po pauze: Start na Barumce jako dárek k narozeninám
     9.8.2005 08:30 - tisková zpráva


Jirka Volf a Petr Novák jsou zpět. Po vynucených ‚letních prázdninách‘ se posádka na tratě rychlostních zkoušek vrací dříve, než tým původně předpokládal. Aktivně se měla dvojice na českou soutěžáckou scénu vrátit až při zářijovém rallysprintu ve Vyškově, k radosti posádky i jejích fanoušků se objeví již ve druhé polovině srpna na startu zlínské Barum Rally.

 

Protože při Barum Rally, která je kromě Mezinárodní mistrovství ČR také součástí evropského šampionátu, nesmí startovat vozy specifikace WRC, usednou Jiří Volf a Petr Novák do ‚produkčního‘ Mitsubishi Lancer. Fanoušky a milovníky vozů WRC ovšem potěší zpráva, že se podařilo definitivně zajistit také účast na Böttcher Rally Vyškov, kde bude chtít Jirka Volf potrápit konkurenci znovu za volantem Škody Octavia WRC.

 

Nemohl jsem dostat lepší dárek k narozeninám, než v tento den usednout opět do závodního auta, navíc na tak prestižní soutěži, jakou je Barum Rally. Celou akci umožnila dohoda s reklamní společností Miva a.s. a některými našimi stálými partnery, jako je Böttcher, Heberger, Čermák transport, Esmoil, Pirelli, MasterCard, Geberit a Radeton.

 

Víme již teď, že opět usedneme i do WRC, a to již ve Vyškově, proto pro mne Barumka bude velmi důležitá na rozjetí,“ těší se Jirka Volf.

 

„Snad se nám podaří jet i slušné časy. Auto jsem již viděl a je to úplně nové Mitsubishi Evo 6. Ještě nejelo žádný závod a první dlouhý test proběhne koncem příštího týdne. Je třeba najet s autem nějaké kilometry nejen kvůli tomu, abych jej nastavil, ale aby se projevily i případné nedostatky a vše si tzv. sedlo.

 

Doufám, že se nám podařilo vyladit i pěkný design a náš start bude pro diváky atraktivní. Naše taktika je: dojet, rozjet se a pokusit se o nějaké kvalitní časy. Na ‚bednu‘ si zatím nevěříme, ale pokud to bude v našich silách, pojedeme na maximum. Při předešlých startech na Barumce mě vždy zradilo auto, tak doufám, že tuto smolnou šňůru konečně přetrhnu,“ věří brněnský pilot.

 

„Měl jsem již obavy, jak sezóna dopadne, ale Jirkovi se podařilo hlavně finančně zajistit další starty. Že naším dalším startem bude právě Barumka, to mě moc těší a mile mě to překvapilo. Je to pro nás příležitost, abychom nasbírali cenné zkušenosti a změřili své síly s konkurencí. Na start doma se moc těším,“ neskrývá nadšení i navigátor Petr Novák.

 

 

Zdeněk Zelenka

Volf Media Servis

 


 
 
Fotogalerie:   Rally Ecce Homo 2005, foto Jiří Dokulil

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose