www.car.cz
 

Tým BRT se přesouvá do Mostu na "Velký" motoristický víkend
     11.8.2005 20:25 - tisková zpráva


Velký víkend sportovních vozů a prototypů, který má v srpnových dnech dlouholetou tradici na mosteckém Autodromu Duhové Energie se přiblížil na dosah.

 

V rámci RWE Transgas Sports Car Challenge 2005 se členové Bohemia Racing Teamu budou účastnit nejen dalšího dějství Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cupu, ale i sprintu a vytrvalostního tříhodinového závodu Divize 4 okruhového mistrovství republiky.

 

Do bojů poháru octavií v Mostě opět zasáhne Jani Paasonen, který měl jeden podnik pauzu, protože musel plnit povinnosti továrního jezdce Škoda Motorsportu. Protože chyběl, soupeři jej mezitím v celkovém bodování odsunuli až na desáté místo.

 

Do konce letošního ročníku jej ale čekají ještě dva podniky, takže existuje reálná šance na podstatné zlepšení. Druhý týmový účastník v poháru octavií, Jiří Gottwald, je průběžně šestý. Nebýt technické smůly při posledním brněnském závodě, jistě mohl zabodovat lépe. Ale i v jeho případě platí, že zdaleka není nic ztraceno.

 

Velice významné budou také dvě bitvy Divize 4 cestovních vozů v okruhovém šampionátu. V kubatuře do 2000 ccm Bohemia Racing Team průběžně vede a Štefan Rosina ml. je také na prvním místě před druhým Milanem Maděryčem, svým týmovým kolegou. Mostecké závody budou tedy příležitostí k tomu, aby  si jezdci své pozice upevnili, eventuelně se posunuli vpřed i v celkovém hodnocení divize, v němž Rosina zaujímá páté a Maděryč dvanácté místo.

 

Už v pátek od dopoledne v Mostě poběží měřené tréninky. Sobotní tříhodinovka startuje v 16,15. Třináctikolový sprint Divize 4 se jede v neděli v 11,35. Dva sedmnáctikolové závody octavií se jedou v neděli, první startuje v 9,50 a druhý ve 13,40 hodin.

(9.8. 2005)


 
 
Fotogalerie:   Alpe Adria Cup od Martina Folty

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose