www.car.cz
 

Vyléčený Jan Tománek se vrací k Romanovi Krestovi do MS
     12.8.2005 21:54 - tisková zpráva


Jan Tománek, bývalý spolujezdec Romana Kresty, se s okamžitou platností vrací zpět vedle něj do týmu BP-Ford. Tománek byl nucený v únoru letošního roku odstoupit ze zdravotních důvodů, ale dlouhá přestávka mu umožnila plné uzdravení. Jan Možný, který byl Krestovým jezdcem po přechodnou dobu, nyní odstupuje.

Jan Tománek, bývalý spolujezdec Romana Kresty, se s okamžitou platností vrací zpět vedle něj do týmu BP-Ford. Tománek byl nucený v únoru letošního roku odstoupit ze zdravotních důvodů, ale dlouhá přestávka mu umožnila plné uzdravení. Jan Možný, který byl Krestovým jezdcem po přechodnou dobu, nyní odstupuje.

 

Tománka trápily nějakou dobu bolesti krku a následně se po Švédské rallye podřídil doporučení lékařů, protože v případě nehody hrozily vážné následky. Nyní mu ale už čeští lékaři dali zelenou a může pokračovat ve dvanáctileté kariéře vedle Kresty.

 

Třicetiletý Možný byl od roku 2003 Krestovým špionem a v této roli spolupracoval s týmem BP Ford i při letošní lednové Rally Monte Carlo. V březnu pak byl krátce před Rally Mexico vybrán jako náhrada za Tománka. I při budoucích soutěžích bude s Krestou a Tománkem spolupracovat jako špion.

 

„Chtěl bych poděkovat Janovi (Možnému) za jeho pomoc, podporu a tvrdou práci během posledních osmi soutěží, kdy se Jan (Tománek) zotavoval. Nicméně Jan byl mým partnerem v devatenácti světových soutěží, v mé kariéře jsme spolu dobře spolupracovali jako tým a těším se na to, až se vrátí vedle mě. Doufám, že začneme tam, kde jsme ve Švédsku skončili,“ řekl Kresta.

 

Dvaatřicetiletý Tománek bydlící v Otrokovicích se těší na návrat: „V úvodu roku jsem zažil těžké zklamání, když jsem musel odstoupit. Všechny mé starty ve světových soutěžích jsem absolvoval s Romanem a hodně se těším na to, až v Německu znovu usednu vedle něj do vozu Focus RS a budu s ním opět spolupracovat v týmu BP Ford. Tento víkend nás čekají dva dny testů a jsem si jistý, že si na práci ve voze opět rychle zvyknu.“

 

Tománek v pátek odletí do Německa, kde bude vedle Kresty testovat v rámci přípravy na Rally Deutschland.

 

BPA

PR


 
 
Fotogalerie:   Sportfoto.cz na maďarské šotolině (červen 2005)

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose