www.car.cz
 

Jakub Smrž z testování na výstavu Motocykl 2004
     tisková zpráva


Tisková zpráva 2/2004, ze 12.03.2004

Jakub Smrž zamíří z testování rovnou na výstavu Motocykl 2004

Přímo v dění každoroční motocyklové show tak jediný český jezdec v kubatuře 250 ccm představí svého generálního partnera pro nadcházející sezónu

Je to již více jak dva měsíce, co Jakub Smrž stvrdil svým podpisem s holandským týmem Arie Molenaar Racing team svoji letošní účast v kubatuře 250 ccm prestižního motocyklového seriálu MotoGP. Médiím a fanouškům však nebylo známo jméno generálního partnera pro rok 2004, jenž za účastí jediného českého jezdce v tak prestižní soutěži stojí. Nyní má ovšem motocyklová veřejnost možnost vyzpovídat Jakuba Smrže okamžitě po příletu z testování.

Zveme Vás tímto na tiskovou konferenci u příležitostí představení sponzora, která se koná v den ukončení výstavy a to neděli 14. března na stánku Hondy ČR v 11 hod. i s následnou autogramiádou.

Fanoušci však budou mít možnost získat podpis českého jezdce již o den dříve, tedy při sobotní autogramiádě na stánku časopisu Motoráj, jenž je mediálním partnerem jezdce. Začátek je ve 12 hodin a přítomen bude i mladší bratr Matěj Smrž, který startuje v barvách Akuny v sérii ME třídy Superstock.

Dynamicky expandující společnost a motocyklové dravé mládí tak vytváří naprostý soulad. Bylo tedy jen otázkou času a výběru, kdy a s kým Akuna vstoupí do nejvyšších motocyklových pater, tedy na úroveň šampionátu MotoGP. Jakub Smrž je zkušený jezdec, který v letošním roce završí již padesátku startů v MS.

Logo firmy jste však měli možnost vidět již v minulosti na motokrosových dresech při halových superkrosech a nebo na karosériích rallyeových speciálů. Co se týká silničních závodů, tak to taktéž není zcela dokonalá motocyklová premiéra, neboť poprvé se zelenočerná kombinace loga Akuna objevila na kapotě silničních




speciálů již před dvěma roky. Tehdy však firma jejímž záběrem je výroba a distribuce přírodních produktů, podporovala jen Jakubova mladšího bratra Matěje Smrže. Nejprve to bylo v kategorii 125ccm na české a evropské úrovni, aby pak v loňském roce přišel vstup do MS Superbiků v kategorii Superstock. Od tohoto projektu závodění se sériovými motocykly však Akuna neustoupila a tak při premiérovém vystoupení na konci února ve španělské Valencii jste měli možnost sledovat hned dva jezdce týmu Akuna Czech Superstock. Mladý Slovák Jaroslav Černý a zkušený Matěj Smrž se představili na motocyklech Honda a budou tak po celý rok měřit svůj jezdecký um s ostatními mladíky v nabitém poli čtyřtaktních stocků. Záměrem týmu však je i účast obou jezdců v českém šampionátu, jenž se pojede na českých a maďarských závodištích celkem šestkrát.

S Jakubem Smržem se však Akuna zařadila mezi světové společnosti jenž přispívají rozvoji motocyklového sportu.

Jakub Smrž
„Jednání se zástupci Akuny jsme vedli již v minulosti, ale nepodařilo se nám jejich vstup do MotoGP zrealizovat. O to více mne těší, že je to právě nyní a já tak mám možnost přivést na světová závodiště dalšího českého sponzora. Cílem pro letošní rok jsou bodovaná místa a byl bych velmi rád, kdyby se mi v letošní opravdu nabité konkurenci podařilo co nejvíce krát zajet umístění v top ten. Velice si vážím zájmu a podpory mojí kariéry a doufám, že nadšení bude zúročeno podstatně lepšími výsledky. Jsem také rád, že bylo možné v tomto pro mne velmi hektickém období stihnout výstavu v Praze, která jaksi předznamenává příchod závodní sezóny a jara pro motorkáře komplexně. Přes celou noc jsem cestoval, abych dostál svým závazkům. Absolvoval jsem testy na okruhu Albacete ve Španělsku. Během tří dnů jsem najel na rozjezd po zimní přestávce docela dost kol. /126 kol/ Jen škoda, že jeden den bylo horší počasí a pršelo. Jel jsem ještě se standardním loňským motocyklem, ale i tak jsem vyzkoušeli různé alternativy v nastavení podvozku. Albacete je závodiště z kterého můj tým nemá žádné údaje, ale ve své podstatě všechny španělské okruhy jsou si v mnoha aspektech podobné. První den mi trvalo, než jsem si zvykl, že sedím znova na něčem co se pohybuje rychleji než MHD v Praze, kde stále ještě studuji. Zkrátka zima byla tentokráte na mne až moc dlouhá. Zkoušeli jsme různé




nastavení vidlic a snažili se motocykl zklidnit, protože se v průjezdech zatáčkami choval ne zrovna podle mých představ. Do druhého dne jsem předělali i převodovku. Mokrá trať však nedovolila najet více kol. Dnes, tedy třetí den jsem odjel stejnou testovací dávku jako v den první. Čas se rapidně zlepšil. Nemám zdání, kolik se jezdí s dvěstěpadesátkou v Albacete a ani jsem se o to nezajímal, protože to není okruh na kterém se jede závod MS. Nicméně jsem z celého jízdního projevu měl dobrý pocit. /pozn. Jakub zaostal za rekordem neznámé trati o pouhé půl vteřiny/ Podařilo se nám zcela optimálně nastavit předek, což bylo poznat na jízdních vlastnostech a průjezdech zatáčkami, ale hlavně na minimálním opotřebení přední pneumatiky. Zadní pérování fungovalo taky již lépe, ale ještě ne zcela tak jak bych si přál. Nyní mne čeká za tři dny představení týmu v holandském Amsterdamu. A pak již oficiální IRTA testy v Barceloně a Jerezu. Před úvodním závodem 18. dubna v JAR možná zvládneme ještě nějaký soukromý test, ale přesně to říci nyní nedokáži. V každém případě se už nemůžu dočkat“.

René Lelek /společnost Akuna/
„Jsme rádi, že jsem dospěli k oboustranné dohodě s Jakubem a můžeme mu tak nadále pomoci v jeho výkonnostním růstu. Náš vstup do MS byl opravdu jen otázkou času a vhodného výběru jezdce. Jakub je mladý, průbojný a na svůj věk i dostatečně vyzrálý inteligentní jezdec toužící po úspěchu stejně jako my. Osobně si navíc si myslím, že je on tím nejlepším momentálně v ČR. To vše je v naprosté symbióze s naší firemní strategií. Z vlastních zkušeností vím, že vše má postupný vývoj a vše nové potřebuje čas a klid. Pro Akunu jako takovou je to i skvělá možnost vejít v podvědomí lidí a prezentovat se na světové úrovni. Tím i pak rozšířit pole své působnosti“.


MPAFoto.com
ravenfeather@gmx.de



 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose