www.car.cz
 

Pavla Kundráta čeká na barumce konkurence dvacítky silných soupeřů
     16.8.2005 22:09 - tisková zpráva


Nejprestižnější, nejnáročnější, nejlépe obsazená. Taková bývá každý rok zlínská Barum Rally. Nejinak tomu bude i v letošní sezóně, kdy se podnik Mistrovství Evropy s koeficientem 20 pojede navíc jako kandidátský podnik světového šampionátu v rallye. Na startu legendární Barumky nebude ani tentokrát chybět českokrumlovská soutěžní dvojice Pavel Kundrát a František Poláček se svojí Škodou Felicia Kit Car 1600.

 

Pro pilota týmu Kundrát Motorsport bude obsazení letošní Barum Rally tvrdým oříškem. Do třídy A6 je totiž přihlášena téměř celá evropská špička s vozy nejsilnější kategorie Super 1600 v čele s Italy Travagliou a Bassem, Francouzem Jean-Josephem a Nizozemcem De Winkelem.

 

Vozy stejné specifikace přivezou domácí Valoušek, Prokop, Peták, Odložilík a Kouřil, do Zlína zavítají i Poláci Kósciuszko a Guzek. Do sedmého podniku českého mistrovství odstartuje i celá tuzemská špička „šestnáctistovkových“ kitů. Za jejich volanty diváci uvidí Tlusťáka, našeho Kundráta, Bryndu, Kneifela, Minaříka, Galiu a mladého Tomka.

 

Exotický Proton Satria přiveze Brit Jones, pohárový Citroën C2 Vlašín a populární žigulíky budou po tratích vodit Blahout a Maďaři Szabó s Notheiszem. Startovní pole třídy tak čítá 23 posádek a určitě slibuje zajímavé souboje mezi výkonově srovnatelnými vozy.

 

„Před Barumkou si s ohledem na obsazení naší třídy nedáváme žádné cíle. Jelikož jsme ve Zlíně dvakrát po sobě odstoupili, chceme letos tuto smůlu zlomit a dojet až do cíle. Tomu jsme také podřídili přípravu auta. Máme nové brzdy, ložiska v kolech a novou spojku i s přítlačným kotoučem.

 

Po repasi je převodovka a problémové řízení. Dalo by se říci, že tak máme tři čtvrtiny celého auta vyměněné. Po Prachaticích je navíc felda po laku a má nové čelní sklo. Už na něm bylo hodně much…“ dodal s nadsázkou Pavel Kundrát.

 

„Bude to těžká a náročná soutěž jak na techniku, tak i pro jezdce. Jestliže se dostaneme až na cílovou rampu, bude to pro nás znamenat osobní vítězství a možná i nějaké ty body. Uvidíme, kdo celý závod přežije,konstatoval jezdec.

 

Pavel Kacerovský

Kundrát Motorsport


 
 
Fotogalerie:   Rallye Ecce Homo 2005 od Pavla Kacerovského

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose