www.car.cz
 

Vojtěch Štajfa na barumce zastavila převodovka jeho subaru
     21.8.2005 22:21 - tisková zpráva


ŠTAJF NA BARUMCE CÍL NESPATŘIL

 

I když letošní léto začalo pro pražského jezdce Vojtěcha Štajfa a jeho luhačovického navigátora senzačním vítězstvím na Bohemia rallye, závěr prázdnin znamenal pro posádku zklamání. Tradiční podnik evropského šampionátu a českého mistrovství – Barum rallye, která je zároveň domácí soutěží spolujezdce Jirky Černocha, bohužel posádka pro závadu převodovky nedokončila.

 

V letošní sezóně se rallye tým Subaru ČR – Deník Blesk musí vyrovnávat se střídavými úspěchy a nehoráznou smůlou, skoro jako na houpačce. Po odstoupení z druhého místa v produkčních vozech a čtvrtého celkově v Českém Krumlově a vítězství v rámci Evropského poháru na Bohemia rallye, zaúřadovala na Barum rallye opět vrtkavá paní štěstěna. Po slušném začátku, kdy po páteční superspeciálce ve zlínských ulicích patřila posádce Štajf – Černoch celkově čtrnáctá příčka z více než sto deseti posádek na startu, se v sobotu dopoledne začala dvojice týmu Subaru ČR – deník Blesk prokousávat pořadím, když zajela časy v první desítce a pohybovala se mezi šesticí nejlepších produkčních vozů.

 

Prvním nepříjemným incidentem, který stál posádku Štajf - Černoch asi devadesátisekundovou ztrátu, byl defekt levé přední pneumatiky na druhém průjezdu rychlostní zkouškou Pindula. Stejná nepříjemnost však potkala dalších jedenáct soupeřů, kteří rovněž najeli na zarostlý kus betonu v trávě krajnice jedné ze zatáček.

 

„V prvním průjezdu touto zkouškou jsme zatáčku projeli naprosto stejnou stopou jako po koberci. Po průjezdu více než stočlenného startovního pole však auta vyjezdila v krajnici kolej až na tento kousek betonu. Když jsem jej v druhém kole zahlédl, tak jsem se mu v té rychlosti již bohužel nedokázal vyhnout,“ komentuje nepříjemný průraz jednatřicetiletý jezdec a pokračuje: „Stejně nás pak potkala závada převodovky, takže se musíme smířit s tím, že na úspěšnou Bohemii se nám tady navázat nepodařilo. Letos, kdy jsme se s autem v první polovině sezóny teprve učili, to máme přesně na střídačku – jednou dojedeme, podruhé ne – takže teď to doufám vychází na úspěch v Příbrami,“ věří Vojtěch Štajf a s úsměvem dodává: „Ale potom budeme muset nějak tuhle sérii přerušit, protože bychom na posledním podniku v Třebíči chtěli též bodovat.“

 

Důvodem odstoupení na Barum rallye byla nakonec technická závada. V druhém průjezdu divácky oblíbené Slušovické rychlostní zkoušky s umělým skokem se totiž na Subaru Impreza STi spec C se startovním číslem 15 na dveřích porouchala převodovka, u které zůstaly funkční pouze první dva rychlostní stupně. I když tým udělal maximum a všechny komponenty vozu, tedy i převodovka, prošly před Barum rallye celkovou revizí, podobná nepříjemnost v podobě únavy materiálu bohužel k rallye patří.

 

Malou náplastí je alespoň fakt, že až do odstoupení figurovala posádka týmu Subaru ČR – deník Blesk na osmém místě celkově jako nejlepší vůz značky Subaru ve startovním poli. Nezbývá než doufat, že na příštím podniku MMČR, středočeské Rallye Příbram, bude mít tedy celý tým více sportovního štěstí. 

 

Milana Vůjtěchová

Tisková mluvčí týmu


 
 
Fotogalerie:   Barumka - shakedown od Pavla Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose