www.car.cz
 

Veletržní Honda Jazz již má svého majitele, tedy majitelku
     22.8.2005 09:43 - tisková zpráva


Jak se hrálo?

Hra o novou Hondu Jazz byla celkem jednoduchá. Opravdu stačilo trochu počítání a samozřejmě také štěstí při správném odhadu. Na každé platné vstupence byla uvedena otázka: „Kolik najela Honda Jazz celkem metrů ze vstupní brány zastoupení Honda Česká republika, Bavorská 20, Praha 5 do brány č. 4 výstaviště společnosti Veletrhy Brno, a.s., Výstaviště 1, Brno?“ Stačilo tak jen propočítat si vzdálenost z Prahy do Brna a pak odhadnout zbytek a v metrech vyplnit na odpovědní lístek, který byl součástí vstupenky a vhodit jej do zamčené a kontrolované schránky na stánku společnosti Honda.


O co se hrálo?

Nová Honda Jazz představuje inteligentní řešení, ve kterém zásadní prvky zabírají minimum prostoru a většinu ponechávají posádce vozu. Prostor pro nohy vpředu i vzadu je velký; posádka se může cítit, jako by seděla v opravdové limuzíně. Skutečně tu je dost místa pro pět lidí. Honda Jazz není jen obyčejné auto. Vynikající technika, mimořádná spolehlivost, nadprůměrné užitné vlastnosti a nepřehlédnutelný design přinesly Hondě Jazz nejvyšší ocenění v její kategorii v anketě jednoho z nejprestižnějších evropských automobilových časopisů. V Japonsku, zemi z které pochází, je Honda Jazz například autem roku 2003. A v tom samém roce se také stala nositelem evropské ceny Design Award 2003.

Motor nové Hondy Jazz 1.2 i-DSI je tak pokrokový, že si jej výrobce nechal dokonce patentovat. Zkratka DSI znamená zdvojené sekvenční zapalování (intelligent-Dual Sequential Ignition). Každý válec je opatřen dvěma svíčkami, které, aby byla zajištěna maximální účinnost spalování, zapalují v různou dobu. Výsledkem jsou velmi nízké emise, výtečná spotřeba a dostatečný točivý moment i při nízkých otáčkách. Jak to, že motor tak malý a ekonomický je zároveň tak živý a výkonný? Automobilka Honda to přičítá mimo jiné také svému know-how největšího světového výrobce spalovacích motorů, dodávajícího navíc své motory týmu v soutěži Formule 1. Jedinečná technologie zaručuje modelu Jazz působivý výkon a plynulý tah pro akceleraci. Živý motor v kombinaci se stabilním, sportovně laděným podvozkem a přesným řízením s elektrickým posilovačem tvoří vůz, který je radost řídit.


A vítězem se stává…

Z mnoha tisíc lístků, které byly do schránky v průběhu AUTOSALONU BRNO 2005 vhozeny, byl nejblíže správné odpovědi ten, na kterém byla uvedena vzdálenost 213 523 metrů. Tuto odpověď uvedla na svou vstupenku paní Jiřina Šustková z Hradce nad Moravicí a stala se tak majitelkou vozu Honda Jazz 1,2 Cool. Při přesně kontrolované a měřené jízdě, kterou absolvoval vůz Honda Jazz těsně před zahájením letošního AUTOSALONU BRNO bylo totiž naměřeno 213 522 metrů. Paní Šustková se tak ve své odpovědi lišila pouze o jeden jediný metr.

Vítězce gratulujeme a přejeme mnoho šťastných kilometrů za volantem vozu Honda Jazz.

AS


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose