www.car.cz
 

Velký úspěch z barumky Jana Kopeckého a nových pneumatik
     22.8.2005 17:37 - tisková zpráva


Pneumatiky Matador ve Zlíně na stupních vítězů

Skvělým úspěchem skončila 35.Barum Rally Zlín pro tým Matador Pneusport, který mohl slavit své malé „vítězství“. Posádka Jan Kopecký-Filip Schovánek dosáhla s vozem Mitsubishi Lancer Evo VII na stupně vítězů a stala se nejrychlejší posádkou s produkčním vozem a nejrychlejší českou posádkou. Malé „vítězství“ týmu Matador Pneusport však tkví v tom, že posádka Jan Kopecký-Filip Schovánek absolvovala celou 35.Barum Rally Zlína se závodními pneumatikami Matador.

Třetím místem v absolutním hodnocení za dvěma špičkovými vozy kategorie S1600 se tak potvrdila zvyšující se konkurenceschopnost závodních pneumatik slovenského výrobce Matador Púchov a.s.


Již od úvodní rychlostní zkoušky se rozpoutal skvělý souboj o každou desetinu vteřiny v čele průběžného hodnocení Barum Rally. Počasí však tentokrát přálo více speciálům S1600, a tak se Honza s Filipem v těsném závěsu za nejrychlejšími piloty S1600 soustředili především na souboj o vítězství mezi produkčními vozy. Vytoužené vítězství si nakonec vybojovali a skončili na třetím místě v absolutním hodnocení. V týmu Matador Pneusport zavládla zasloužená spokojenost. Honza s Filipem v okolí Zlína potvrdili svůj loňský skvělý výkon, kdy ještě s vozem Škoda Fabia WRC absolvovali trať Barum Rally v absolutně nejrychlejším čase.


Letošní Barum Rally Zlín završila první etapu vývoje závodních pneumatik Matador. Vedení Matador Pneusport se před startem soutěže rozhodlo, že Honza s Filipem absolvují soutěž kompletně na inovovaných závodních pneumatikách Matador. Po celý rok procházely pneumatiky testováním, ale nasazení v kvalitně obsazené soutěži je tím nejnáročnějším testem pro každou pneumatiku.

Během celé soutěže jsme neměli jediný problém. Dokonce ani s průrazem pneumatiky a přitom ze 4, 5 a 6 rychlostní zkoušky přijel Honza se zničenými disky, ale pneumatiky přežily naštěstí bez problémů. Třetí místo v absolutní klasifikaci a vítězství mezi produkčními je skvělým výsledkem.

S výkonem Honzy a Filipa můžeme být pochopitelně spokojeni. Jejich náročný program pokračuje Německou rallye, kde budou startovat v barvách továrního týmu Škoda Motorsport s vozem Škoda Fabia WRC. Po dokončení Barum Rally se přesouvají do Trieru, centra soutěže Německé rallye, kde začne jejich příprava na Německou rallye,“ sdělil v cíli 35.Barum Rally Zlín velmi spokojený vedoucí týmu Josef Kopecký.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Barum rally 2005 od Jiřího Dokulila

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose