www.car.cz
 

Přípravy na rekordní MATADOR Czech Truck Prix 2005 jsou ve finále. Za týden!!
     24.8.2005 12:27 - tisková zpráva


Přípravy na MATADOR Czech Truck Prix 2005 jsou ve finále

 

Letošní vrchol sezóny bude rekordní

 

Necelé dva týdny zbývají do každoročního tradičního vrcholu motoristické sezóny na mosteckém Autodromu Duhové Energie. Tím bude letos už počtrnácté český podnik FIA European Truck Racing Cup, který se v Mostě v posledních letech jezdí jako MATADOR Czech Truck Prix. K účasti na letošních závodech tahačů je tentokrát přihlášen historicky nejvyšší počet jezdců.

 

 Od 2. do 4. září jich zde bude na silných a těžkých strojích bojovat celkem 34!

 

Už loni bylo startovní pole velice bohaté a do České republiky přijelo závodit celkem 28 trucků. Letošní rekordní počet  přihlášek je podle všeho reakcí na loňské organizační zajištění akce ze strany zdejších pořadatelů, na vysokou diváckou návštěvu a srdečné přijetí. Svou roli jistě hraje i fakt, že v podstatě zmizela třída Super Race Truck, která vzhledem k vysoké finanční náročnosti v posledních letech skomírala na úbytě a tak se všichni účastníci poháru dnes věnují hlavně produkční kategorii Race Truck.

 

Pověst loňského mosteckého podniku každopádně nalákala k účasti nejen ty jezdce, kteří jsou v průběžném hodnocení evropského seriálu na předních příčkách a jde jim o každý bod. Do České republiky přijede i řada těch, pro něž je účast jinak spíše kratochvílí a jezdí hlavně  podniky v zemích, kde mají své obchodní zájmy, či se konají tam, odkud to nemají daleko domů. 

 

Dodejme tedy, že v průběžném bodování vede Egon Allgäuer (MAN) před Antonio Albacetem (MAN) a třetím Davidem Vršeckým (Freightliner). Čtvrtou příčku si po šesti podnicích drží německý několikanásobný evropský šampión Gerd Körber jezdící za roudnickou stáj Buggyra se stejným strojem jako Vršecký.

 

Za zmínku ale jednoznačně stojí i průběžné  sedmé místo Frankie Vojtíška (Renault) a také patnáctá pozice Adama Lacka (Freightliner), který během letošní sezóny stihl jako host u Buggyry odjet všeho všudy dva podniky v Itálii a v Německu.

 

Závody rekordně obsazeného evropského poháru tahačů doplní o prvním záříjovém víkendu také plný startovní rošt Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cupu a dvě desítky sportovních, formulových vozů a prototypů ze série Sports Car Challenge 2005.

(23.8. 2005)

 

 

 

 

  Dušan Matouš

                                                                      http://www.autodrom-most.cz


 
 
Fotogalerie:   Trucktrial Postoloprty 2005 od Martina Ježka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose