www.car.cz
 

Michal Filla bojoval o evropské body na německém okruhu Schleiz
     24.8.2005 19:26 - tisková zpráva


Tisková zpráva 8/05

 

O uplynulém  víkendu se tým Šrámek Racing Promotion s jezdcem Michalem Filou zúčastnil 6. závodu Mistrovství Evropy na německém okruhu Schleiz.

 

V prvním volném tréninku, jsme se  potýkali s technickými problémy a Michal objel pouhá dvě kola. V první kvalifikaci se podařilo ve velké konkurenci více jak  čtyřiceti jezdců obsadit solidní devátou pozici.

 

Tým se před druhou kvalifikací snažil o co nejlepší naladění stroje, avšak celá snaha byla zmařena odpoledním vytrvalým deštěm, který Michalovi neumožnil další zlepšení. Nedělní ráno bylo dosti mlhavé, později se přidal i déšť a tak ani ve warm-upu nebylo možné vyzkoušet jiný typ nastavení motocyklu. Celý program byl díky špatnému počasí dokonce posunut.

 

V závodě jsme museli zvolit nevyzkoušené a to se v průběhu prvních kol bohužel ukázalo jako nesprávné. Michal bojoval ve skupince jedoucí o páté až jedenácté místo. Oproti konkurentům však ztrácel na rovinkách a v průběhu závodu se mírně propadl. V závěru závodu vypsaného na 21 kol bojoval se Švédem Linforsem a Italy Zappou a  Menghim. V napínavém finiši obsadil konečnou desátou pozici a získal tak dalších šest cenných bodů do celkové klasifikace. V průběžném pořadí ME se nachází na sedmé pozici s 41 body.

 

Názor jezdce: „Bohužel nám chyběl první suchý trénink a protože pak pršelo, neměli jsme dost informací a set up na závod nebyl nejlepší. Konkurence je veliká a jsou to výborné závody, ale je potřeba zapracovat na motorce.“

 

Tento víkend  tým startuje na Grand Prix České republiky v Brně. Cílem bude kvalifikace do závodu a nějaké ty nasbírané zkušenosti.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   MM ČR motocyklů a Alpe Adria Cup od Libora Zhoře

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose