www.car.cz
 

Pech a Uhel vstoupili do seriálu sprintrally vítězstvím
     tisková zpráva


Václav Pech jun. se spolujezdcem Petrem Uhlem zvítězil na první letošní soutěži, zařazené do seriálu Mistrovství České republiky ve sprintrally. Posádka Euro Oil teamu dokázala porazit víc než sto dalších posádek, které se na startu Rally Vysočina v Okříškách sešly.

Rally byla provázena opravdu chladným počasím a diváci, kteří přišli povzbudit své oblíbené jezdce, museli též čelit silnému ledovému větru
. Ale překonání nepříznivých povětrnostních podmínek se vyplatilo a všichni zúčastnění byli nakonec svědky napínavého boje o místa na stupních vítězů.
foto Jiří Rohlena
Posádka Euro Oil teamu startovala s číslem jedna a vstupovala tak do soutěže jako nejžhavější favorit na vítězství. „Po našich úspěších v předchozích letech jsme byli nasazeni do soutěže jako hlavní favorit na vítězství. O to byla naše pozice na startu soutěže složitější a vstupovali jsme do rally s tím, že rozhodující bude neudělat chybu.

Během prvních tří rychlostních zkoušek jsem volil takové „zahřívací“ tempo. Přeci jen jsme měli v závodění dvouměsíční pauzu a musel jsem si zvyknout na velké rychlosti, ve kterých se závodní vůz po úzkých cestách pohybuje. Postupně jsem získával jistotu a to mě dovolilo zrychlovat. Do osmé rychlostní zkoušky jsme sváděli přímý souboj se Štěpánem Vojtěchem o vedení a udržovali si v čele minimální náskok. Pak ale Štěpán chyboval a propadl se ve výsledkové listině.

Opět se potvrdilo, že sprintrally svou délkou a charakterem neposkytují téměř žádný prostor pro taktiku a strategie je jediná, jet dostatečně rychle a především neudělat chybu. S výsledkem jsme maximálně spokojeni, představuje pro nás dobrou startovní pozici v šampionátu sprintů,“ řekl k soutěži po jejím skončení Václav Pech jun. a dodal: „Musím pochválit také pořadatele soutěže. Rally byla po organizační stránce dobře připravena a nezaznamenali jsme žádný zádrhel v jejím průběhu. Tratě byly poněkud rychlejší, ale i dostatečně technicky náročné. Obtížnost zvyšovalo téměř zimní počasí. Vozovka se v průběhu soutěže neustále měnila, chvíli se jelo po suchém asfaltu, chvíli zase po zbytcích sněhu, ale především se na silnici vytahalo spousta bláta z rozmočených krajnic, na kterém auto pořádně klouzalo.“ foto Jiří Rohlena

Václav Pech jun. svým vítězstvím úspěšně zahájil po zimní pauze letošní domácí sezónu a přivezl do Plzně plný bodový příděl do tabulky MČR.

Nyní však je plně soustředěn na přípravu před startem na Rallye Šumava, soutěže s dlouhou historií a náročnou tratí. Ta je pro jezdce, kteří startují v Mezinárodním mistrovství České republiky, připravena na poslední březnový víkend.

Jaroslav Štauber
www.RallyeJournal.cz

 
 
 
Konečné výsledky Rally Vysočina 2004
 
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Pech-Uhel
Vojtěch T.-Fanta
Czerhalmi-Krajňák
Prokop-Novák
Vojtěch Š.-Ernst
Komárek-Roupec
Červenka-Krečman
Landa-Novák
Chvojka-Volf
Poulík-Marušák
Ford Focus WRC
Peugeot 206 WRC
Toyota Corolla WRC
Škoda Octavia WRC
Peugeot 206 WRC
Mitsubishi Lancer EVO VI
Mitsubishi Lancer EVO VI
Mitsubishi Lancer EVO VII
Ford Escort RS Cosworth
Mitsubishi Lancer EVO VI
37'27"4
+24"8
+31"0
+1'15"0
+1'27"3
+2'28"8
+2'56"7
+2'58"5
+3'11"9
+3'23"6

 


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose