www.car.cz
 

Armin přinesl doma v Německu Škodě další zklamání. Kopecký jede, ale vzadu
     28.8.2005 09:10 - tisková zpráva


Trier, 27. srpna 2005

NĚMECKÁ RALLYE – DRUHÁ ETAPA


    Jedenáctá pozice patří po druhé etapě Německé rallye jezdci týmu Škoda Motorsport Janu Kopeckému. Z osmého místa byl nucen odstoupit po druhé rychlostní zkoušce dnešního dne jeho týmový kolega Armin Schwarz.

     

    Dopoledne začal Jan na rozbitých tratích opatrně, ale během dne se začal přibližovat soupeřům. Časy těsně za hranicí první desítky korunoval devátou pozicí na dnešním předposledním měřeném úseku. Od desátého místa průběžného pořadí jej dělí deset sekund a během závěrečné etapy tak bude mít příležitost posunout se pořadím vpřed.

     

    Armin vylétl z trati těsně před koncem rychlostní zkoušky Panzerplatte. Na jeho Fabii WRC 05 došlo k poškození spojky a ventilátor před motorem prorazil chladič. Když Armin přijel do servisní zóny, byl už motor natolik poškozený, že s ním nemohl v soutěži dále pokračovat.

     

    Tým Škoda Motorsport dnes navštívili Colin McRae s Nicky Gristem, kteří pojedou s tovární Fabií WRC 05 příští měsíc ve Velké Británii. Skot se sešel s vedením týmu i s inženýry a poté rozdával autogramy všem, kteří mu přišli popřát šťastný návrat do MS.

     

    Závěrečnou etapu Německé rallye tvoří šest rychlostních zkoušek v Sársku a jejím vyvrcholením bude druhý průjezd diváckou rychlostní zkouškou St. Wendel. Po jejím skončení zde vystoupí rocková legenda Joe Cocker. Cíl soutěže je ve 14:03 v Bostalsee a poté se celý konvoj přesune k závěrečnému ceremoniálu do Trieru.

     

    Jan Kopecký:Rychlostní zkoušky ve vojenském prostoru Baumholder jsou velmi náročné. Každý tu měl problém najít optimální nastavení pro rychlé tratě se záludnými výmoly. Horkou chvilku jsme zažili na RZ9, kdy nám jedna z pneumatik se systémem mousse začala vibrovat. Jinak ale bylo všechno v pohodě a s výsledkem jsem zatím spokojený.“

     

    Armin Schwarz:Takto jsem si konec na mé domácí soutěži nepředstavoval. Jsem velmi zklamaný.“

     

    Martin Mühlmeier (vedoucí týmu Škoda Motorsport): “Jan jel s Fabií WRC 05 velmi citlivě a věřím, že dosáhne na umístění, jaké si zaslouží. Jsem zklamaný Arminem, protože s jeho dosavadními výsledky na domácí soutěži takovýto konec nikdo z nás nečekal.“



    Škoda Motorsport Media Team


     
     
    Fotogalerie:   Finsko 2005 od Milana Vodáčka a spol.

     
     

    © 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose